Здраве & Фитнес : Диети14 АВГУСТ 2017

Хапвайте това преди тренировка за двоен ефект

Или защо този плод ускорява в пъти изгарянето на мазнините

Портокалите отдавна са любима закуска на спортистите и ние все се чудехме защо. Оказва се, че цитрусовите плодове са повече от една здравословна и хидратираща храна.

В тях има богато съдържание на съединение, наречено р-синефрин, което стимулира изгарянето на мазнините. Особено ако бъде приет преди тренировка, сочи British Journal of Clinical Pharmacology study.

Какво да не приемаме след тренировка

Проучване е било проведено сред десетки спортисти, половината, от които приели по един портокал час преди тренировка, а други непосредствено преди това. Те трябвало да се упражняват при по-ниска или умерена интензивност. Изследването показало, че алкалоидите повишили скоростта на окисление на мазнините и намалили окислението на въглехидратите. Или в превод: те изгорили повече мазнини, вместо въглехидрати.

Експертите отбелязват, че активната съставка се намира в супер ниска концентрация в самия плод. Р-синефрин може да намерите в малко по-високи концентрации и в преработени продукти, като екстракт от горчив портокал.

Какво е най-подходящо да ядем след тренировка?

Учените отбелязват, че цитрусовите плодове не са храна чудо за изгарянето на мазнини, ако не поддържате здравословен режим на хранене. Те обаче със сигурност ще подпомогнат загубата на сантиметри около талията и ханша, а това никак не звучи зле, нали? Хем похапвате, хем отслабвате!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диети02 АПРИЛ 2020

Сара Джесика Паркър поддържа фигурата си с хамптънската диета

Това е единствената диета, която актрисата поддържа

Диети31 МАРТ 2020

Лимон в кафето - работи ли новият начин за отслабване?

Да, звучи като много необичайна комбинация, но струва ли си да я пробваме?

Диети30 МАРТ 2020

Как да oвладеем емоционалното хранене по време на карантина

Дръжте храната далеч от работното място и си водете дневник

Диети24 МАРТ 2020

4 страхотни идеи за здравословни мъфини

Опитайте тези нискокалорични закуски с овесени ядки, банани, яйца и сладки картофи