Здраве & Фитнес : Диети14 АВГУСТ 2017

Хапвайте това преди тренировка за двоен ефект

Или защо този плод ускорява в пъти изгарянето на мазнините

Портокалите отдавна са любима закуска на спортистите и ние все се чудехме защо. Оказва се, че цитрусовите плодове са повече от една здравословна и хидратираща храна.

В тях има богато съдържание на съединение, наречено р-синефрин, което стимулира изгарянето на мазнините. Особено ако бъде приет преди тренировка, сочи British Journal of Clinical Pharmacology study.

Какво да не приемаме след тренировка

Проучване е било проведено сред десетки спортисти, половината, от които приели по един портокал час преди тренировка, а други непосредствено преди това. Те трябвало да се упражняват при по-ниска или умерена интензивност. Изследването показало, че алкалоидите повишили скоростта на окисление на мазнините и намалили окислението на въглехидратите. Или в превод: те изгорили повече мазнини, вместо въглехидрати.

Експертите отбелязват, че активната съставка се намира в супер ниска концентрация в самия плод. Р-синефрин може да намерите в малко по-високи концентрации и в преработени продукти, като екстракт от горчив портокал.

Какво е най-подходящо да ядем след тренировка?

Учените отбелязват, че цитрусовите плодове не са храна чудо за изгарянето на мазнини, ако не поддържате здравословен режим на хранене. Те обаче със сигурност ще подпомогнат загубата на сантиметри около талията и ханша, а това никак не звучи зле, нали? Хем похапвате, хем отслабвате!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диети19 ФЕВРУАРИ 2020

Кето 2.0: подобрената версия на известната диета дава по-добри резултати

Предвиждат, че това ще е новата най-популярна диета

Диети18 ФЕВРУАРИ 2020

Плодове и зеленчуци, които са по-полезни консервирани

Спестете си време, като използвате тези продукти консервирани

Диети17 ФЕВРУАРИ 2020

В случай, че не сте добри в спазването на диети

Тези няколко трикове, ще ви помогнат

Диети10 ФЕВРУАРИ 2020

Как да избегнем напълняването около 30-те си години

Периодът между 25 и 34 години е критичен за жените, които често напълняват видимо точно тогава