Здраве & Фитнес : Диети08 ФЕВРУАРИ 2019

3 хитри начина да се храните здравословно в офиса

Които ще ви помогнат и в борбата с килограмите

Офисът – мястото на което е най-трудно да устоите на бонбоните, десертите и вредните снаксове.

Докато у дома може да се контролирате повече, на работното място е много вероятно да се подведете от колегите си, които в следобедните часове посягат към нездравословните снакове в търсене на енергия или бягство от сънливостта.

Пригответе си вкусна закуска, която можете да хапвате в офиса

Въпреки това, има няколко начина или по-скоро хитринки, които ще ви помогнат да поддържате режима или диетата си, и така да запазите килограмите си. Ето и кои са те:

#Сварените яйца. Два броя от тях, в комбинация с един плод, представляват перфкетната закуса, балансирана от към фибри и протеини. Проблемът е, че не всяка сутрин ви остава време да ги приготвите, затова нашият съвет е да се заемете с варенето им още пред уикенда. Твърдо сварените яйца имат срок на годност 1 седмица, така че спокойно може да си приготвите количество, достатъчно за всички работни дни.

37368381_539706736432417_2215254302035804160_n.jpg (1080×1080)

#Здравословните снакове – на порции. За да не се оправдавате, че сте забравили да си купите сурови ядки или плодове и съответно да посегнете към шоколада и чипса, най-добре е да си набавите по-големи количества. Освен това, така ядките например, излизат далеч по-евтино, от колкото ако ги купувате на отделни пакети. След като сте се запасили със здравословни снакове, нарежете и/или разпределете ги в пакетчета и кутии, за да сте сигурни, че поне за 2-3 дни ще имате под ръка нещо полезно в офиса.

Направете работното си място по-комфортно и здравословно

#Подгответе зеленчуците. Ако предварително си нарежете зеленчуците – моркови, целина, сладка чушка, краставица и каквото друго предпочитате, така ще избегнете моментите на прегладняване, когато посягате към солетите, крекерите или друга нездравословна храна. И тях също може да подготвите в кутии или просто да държите на близо, за кризистни случаи, а най-добре да ги сложите на видно място в хладилника в офиса, за да са първото, което виждате когато го отворите.

Бонус: Открийте колега/колежка, която също да се храни по-здравословно или в момента е на някаква диета и си говорете по-често с нея/него. Така ще запазите и мотивацията си в офиса, а и може да размените някой по-хелти снак.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диети23 АВГУСТ 2019

Жените пълнеят на корем от алкохол и липса на протеини

Променете начина си на живот, за да се радвате на изваяна фигура. Ето как да го направите

Диети10 АВГУСТ 2019

Полезна закуска за различните зодии

Палачинки, сандвич или френски тост? Ето какво да изберете:

Диети09 АВГУСТ 2019

10 храни, които се борят с целулита

Включете следните продукти, за да се сдобиете с перфектно дупе

Диети08 АВГУСТ 2019

Лесни и свежи хапки до 150 калории

Заложете на здравословните плодове и няма да съжалявате