Здраве & Фитнес : Диети08 ФЕВРУАРИ 2019

3 хитри начина да се храните здравословно в офиса

Които ще ви помогнат и в борбата с килограмите

Офисът – мястото на което е най-трудно да устоите на бонбоните, десертите и вредните снаксове.

Докато у дома може да се контролирате повече, на работното място е много вероятно да се подведете от колегите си, които в следобедните часове посягат към нездравословните снакове в търсене на енергия или бягство от сънливостта.

Пригответе си вкусна закуска, която можете да хапвате в офиса

Въпреки това, има няколко начина или по-скоро хитринки, които ще ви помогнат да поддържате режима или диетата си, и така да запазите килограмите си. Ето и кои са те:

#Сварените яйца. Два броя от тях, в комбинация с един плод, представляват перфкетната закуса, балансирана от към фибри и протеини. Проблемът е, че не всяка сутрин ви остава време да ги приготвите, затова нашият съвет е да се заемете с варенето им още пред уикенда. Твърдо сварените яйца имат срок на годност 1 седмица, така че спокойно може да си приготвите количество, достатъчно за всички работни дни.

37368381_539706736432417_2215254302035804160_n.jpg (1080×1080)

#Здравословните снакове – на порции. За да не се оправдавате, че сте забравили да си купите сурови ядки или плодове и съответно да посегнете към шоколада и чипса, най-добре е да си набавите по-големи количества. Освен това, така ядките например, излизат далеч по-евтино, от колкото ако ги купувате на отделни пакети. След като сте се запасили със здравословни снакове, нарежете и/или разпределете ги в пакетчета и кутии, за да сте сигурни, че поне за 2-3 дни ще имате под ръка нещо полезно в офиса.

Направете работното си място по-комфортно и здравословно

#Подгответе зеленчуците. Ако предварително си нарежете зеленчуците – моркови, целина, сладка чушка, краставица и каквото друго предпочитате, така ще избегнете моментите на прегладняване, когато посягате към солетите, крекерите или друга нездравословна храна. И тях също може да подготвите в кутии или просто да държите на близо, за кризистни случаи, а най-добре да ги сложите на видно място в хладилника в офиса, за да са първото, което виждате когато го отворите.

Бонус: Открийте колега/колежка, която също да се храни по-здравословно или в момента е на някаква диета и си говорете по-често с нея/него. Така ще запазите и мотивацията си в офиса, а и може да размените някой по-хелти снак.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДИЕТИ

Диети02 АПРИЛ 2020

Сара Джесика Паркър поддържа фигурата си с хамптънската диета

Това е единствената диета, която актрисата поддържа

Диети31 МАРТ 2020

Лимон в кафето - работи ли новият начин за отслабване?

Да, звучи като много необичайна комбинация, но струва ли си да я пробваме?

Диети30 МАРТ 2020

Как да oвладеем емоционалното хранене по време на карантина

Дръжте храната далеч от работното място и си водете дневник

Диети24 МАРТ 2020

4 страхотни идеи за здравословни мъфини

Опитайте тези нискокалорични закуски с овесени ядки, банани, яйца и сладки картофи