Цветна линия върху клепачите

3 трика за нанасяне, споделени от професионалиста

Цветна очна линия Diorshow On Stage Liner на Dior

Автоматичен молив за очи True Color на Avon

Цветен молив за очи от колекция Padma Lakshmi на M.A.C.

Молив за очи с няколко вградени цвята от колекция 4-Color-All-In-One Sunkissed на Clarins

Молив-сенки за очи Stylo Ombre Eye Contour на Chanel

Сезонът на яркия грим е тук – сега е моментът за цветни експерименти .

Дори и верните на класическия грим имат пълната свобода и шанс да променят нещо в бюти рутината си. Разнообразието от цветни очни линии е акцент на лятото. Те са идеални за горещите летни партита и дълги дни – не се разтичат и носят настроение.

Лека или плътна цветна линия по клепача – това е единственият детайл, способен да добави цвят в лицето ви. Може да я нанесете с помощта на молив или на течна очна линия.

Петя Петкова, трейнърът за България на Parfums Christian Dior – грижа за кожата, аромати и грим, ни дава ефективни съвети как да нанасяте цветната очна линия, за да бъде тя перфектна. В нейния профил в Instagram тя споделя всеки ден съвети за различни козметични продукти и трикове за нанасянето им.

Ако искате да си поиграете малко повече, може от вътрешната страна на клепача да започнете с по-светъл цвят, например жълт или светлосин, а към средата на окото да прелеете и да продължите с изтеглянето на „опашката“ с по-тъмен цвят – например кафяво след жълтото или тъмно синьо след светло синьото.

Снимка: Dior

5 задължителни бюти покупки за лятото

  1. Най-важното нещо, когато нанасяте очна линия: за да се получи добър резултат, ръката ви трябва да е стабилна и да не виси във въздуха, винаги трябва да имате опора. Подпрете лакътя си на тоалетката/масата, може даже с малкия пръст на ръката да се подпрете лекичко на лицето, за да се уверите, че имате стабилна основа.
  2. Не опъвайте кожата около очите в опит да улесните нанасянето, защото след това като я отпуснете, това, което сте изписали ще придобие съвсем различна форма.
  3. И трети трик е най-добре да започнете нанасянето на отворено око, така най-добре можете да прецените как ще изглежда гримът. Маркирате първо къде и каква искате да бъде „опашката“ на очната линия, а за да прецените най-добре нейния ъгъл, правилото е много лесно – тя трябва да бъде като естествено продължение на долния ви клепач.“

Gym Skyn е модерният грим за лятото

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BEAUTY ПРОДУКТИ

Beauty продукти25 СЕПТЕМВРИ 2018

Любимият крем за лице на Бионсе и Селена Гомес

Двете суперзвезди съхраняват младостта си с продукт от аптеката

Beauty продукти21 СЕПТЕМВРИ 2018

5 идеални червила за есенните ви срещи

Подарете червена целувка, която той няма да забрави

Beauty продукти21 СЕПТЕМВРИ 2018

Обемни, гъсти, изкусителни – миглите, в които се влюбихме този месец

Спиралата на AVON Mark Big & Extreme определено сбъдна и най-смелите ни мечти

Beauty продукти09 СЕПТЕМВРИ 2018

10 бюти продукта за септември

Нежна енергия за новия сезон