Няма нищо по-хубаво от добре направени спагети. Те обаче може и да са диетични, в зависимост от начина, по който сте ги приготвили. А италианците определено са царе в това!
Ние ви предлагаме една страхотна рецепта за паста с пресен чесън, пармезан и страхотни пролетни зеленчуци, която освен че е много вкусна, е и лесна за приготвяне само в рамките на 20 минути.
Необходими продукти:
2 скилидки пресен чесън
1 пресна червена чушка (леко люта)
1 връзка с пролетни зелени зеленчуци (спанак, магданоз, рукола)
400 гр спагети
зехтин екстра върджин
1 голям лимон
Пармезан
Малко масло
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете на ситно чесъна. Махнете семките от чушката, изплакнете я и я нарежете на кубчета. Нарежете и пролетните зеленчуци.
Пригответе спагетите в тенджера според инструкциите на пакета. В същото време, разтопете маслото в тигана. Добавете чесъна и лютата червена чушка и ги запържете за около минута, докато чесъна започне да придобива златист цвят.
Добавете пролетните зеленчуци, разбърквайте от време на време, за около 3-4 минути. Добавете към тях настъргана кора от лимон. Отцедете спагетите и ги добавете към всичките зеленчуци в тигана и оставете да покъкрят за няколко минути.
Сервирайте, като върху спагетите настъргате на ситно пармезан. По желание, може да добавите и сушени чери доматчета.