Мода : Дрескод12 ЯНУАРИ 2018

Съкровищата в гардероба, които никога не бива да изхвърляте

Носите ги рядко, но всеки път ви карат да се чувствате специално? Запазете ги!

Какво значение има, че е прекалено провокативна или прекалено официална и не можете да я носите толкова често? Едно такова съкровище в гардероба ще ви гарантира, че сте подготвена за всяко неочаквано събитие.

Знаем ситуацията - гордеете се със себе си, след като най-накрая изкарвате парите си сама и решавате да се поглезите. Погледът ви попада на чанта с красива изработка, 1/3 от месечната ви заплата и цвят, който не предполага да я носите всеки ден. Но какво пък! Купили сте си я, радвате й се, нужно ли е да я подарявате на някой, след като не съжалявате?

Повярвайте ни, разбираме колко трудно е да откриеш идеалното кожено яке, което стои като втора кожа. А веднъж след като сме го намерили никак не ни се иска да се разделяме с него, колкото и остаряло да е то. Хубавата новина е, че стига изработката му да е добра, няма никакъв проблем да го носите, дори придобило застаряващ вид.

Отдавна няма такова нещо като "демоде" в модата и стила. Всичко вече е винтидж и това е страхотна новина за всички, които имат семейни реликви, наследени от майки и баби. Макар че това важи и за дрехите, няма как да не отбележим, че основно бижутата са нещата, с които никога не трябва да се разделяте. Те носят история, завещани са ви от скъп човек и дори да ги слагате веднъж на две години, усещането, което ви носят, е незаменимо.

Ако има вечен чифт обувки, то това са кецовете Chuck Taylor. Колкото по-стари, толкова по-добре. От самата марка заявяват, че техните обувки са създадени да разказват истории и дългогодишното носене просто ги прави по-автентични.

Да, ужасно високи са. Още по-неудобни. Но всеки път, когато ги сложите, се чувствате като богиня или най-малкото Наоми Кембъл, разхождаща се по подиума като пантера. Силно вероятно е да струват и доста пари, така че просто им се наслаждавайте, макар и рядко.

Всички ги притежаваме. Онези неща, които ни карат да се чувстваме уверени, секси, добре в кожата си. Или както казват англоговорящите “like a million bucks”.

Често си говорим за детокс на гардероба и как трябва да се отървем от нещата, които не носим толкова често. Вече има безброй начини да продадем или подарим роклята, която сме обличали един-единствен път на сватба преди 3 години. Сайтове, приложения, фейсбук групи са само малка част от тях. Разбира се, винаги можем да я дадем и на близка приятелка, в случай, че на нея ще й влезе в употреба.

Но има и неща, които не носим често, но въпреки това обичаме и наистина се чувстваме невероятно всеки път, когато ги сложим. Ако слушаме съветите на модните блогъри, в началото на всеки сезон трябва да правим разчистване на гардероба, за да се отървем от елементите в него, които обличаме веднъж на няколко месеца.

Тези съвети обаче не важат за следните шест неща: 

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДРЕСКОД

Дрескод09 ОКТОМВРИ 2018

Една звезда се преРоди

Лейди Гага в романтична визия както никога до сега

Дрескод08 ОКТОМВРИ 2018

Моден гаф или не? Мелания Тръмп в Африка

Първата дама замина на благотворителна мисия, но никой не обърна внимание на това

Дрескод05 ОКТОМВРИ 2018

Най-лесният начин визията ви да изглежда скъпа

Просто си изберете един цвят и...

Дрескод02 ОКТОМВРИ 2018

5 причини защо чантата ви изглежда евтина

Забравете за полиестъра, ресните и репликите!