Мода : Новини10 ФЕВРУАРИ 2018

Run, Baby, Run: Новите обувки за бягане от Nike сбъдват мечти

Nike Epic React Flyknit дава на ходилото лекота и енергия

Nike Epic React Flyknit е новата обувка за бягане на Nike, създадена с една-единствена амбиция. Да даде на бягащите абсолютно всичко, което някога са желали от своята спортна обувка.

Моделът, който дебютира на пазара този февруари, е първата обувка за бягане, която използва иновативната пяна Nike React.

Уникалното при нея е, че е едновременно изключително лека и мека, но и дава на ходилото по-добра възвръщаемост на енергия. Омекотява перфектно усещането за неравности по терена при бягане. И помага на крака да не се уморява дори и при продължително натоварване.


По принцип меките материали абсорбират енергията. И обратно, твърдите материали възвръщат енергия. Ето защо обикновената пяна може да осигури или само омекотяване, или само връщане на енергия. Също така тя може да бъде или лека или издръжлива. Но обикновено не може да е и двете. С изключение на Nike React –  значим пробив в обувната пяна.

Любипитно е, че React е използвана за пръв път през 2017-а, в обувките на Nike за баскетбол.

Този спорт изисква играчите да сменят посоката и скоростта си безпроблемно и да извършват резки и бързи движения. Пяната отговаря на тези нужди, като осигурява усещане, което е толкова меко и еластично, колкото е ефектно и стабилно.


Технологията Nike React е тествана над 2000 часа от баскетболисти и се оказва, че това до момента е най-издръжливата пяна, с по-голяма енергийна възвращаемост. Тъй като участниците потвърждават, че точно това търсят в една обувка, не е трудно дизайнерите да се сетят, че могат да използват технологията Nike React и в обувките за бягане.

Не можем да пропуснем и факта, че Nike Epic React Flyknit просто изглеждат изключително добре!

Горната част на обувката е семпла. Носът и сводът на стъпалото са прецизно изваяни от еднокорпусна Nike Flyknit материя (по подобие на Nike Flyknit Racer). Тя е проектирана по такъв начин, че да осигурява на бегачите повече стабилност, гъвкавост и проветривост на нужните места. Тя е минималистична, лека и прилепва нежно към крака, като го фиксира много по-добре от предишните модели. Ходилото на Nike Epic React Flyknit е по-дълго при петата в сравнение с горната част, за да осигури желаното омекотяване и стабилност.


Бъдете сигурни в едно – това е обувка, която ще ви даде едно съвсем ново усещане за мекота и динамика по време на бягане. 

При това с дизайн, който добавя доста точки към самочувствието!

 

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Новини13 АВГУСТ 2018

Есенно модно вдъхновение от Esquire и Моника Белучи

Актрисата позира в Rochas, Pucci, Stella McCartney и още

Новини10 АВГУСТ 2018

Главозамайващи извивки от Кейт Ъптън

Красавицата е позирала за Yamamay преди да забременее

Новини09 АВГУСТ 2018

Колко е похарчила Меган Маркъл за дрехи досега?

Херцогинята на Съсекс не се слави със скромността си

Новини09 АВГУСТ 2018

Шивачките, които работеха за бялата господарка Иванка Тръмп

Ето защо тя реши да затвори модната си компания