Защо толкова мъже изневеряват на бременните си жени

Експертите споделят причините за това явление

Преди дни всички бяха изумени как Тристан Томпсън може да изневерява на бременната в деветия месец Клои Кардашиян. Оказва се обаче, че това е доста често явление!

Експерти по отношенията са категорични, че именно в този период мъжете повече кръшкат на половинките си. Но доколко е обичайно това поведение? И какво ще кара мъжете да постъпят толкова ужасно в този толкова уязвим за жената период?

“Може би си мислите, че в този период ще се случи точно обратното, но третото тримесечие е истинско предизвикателство за много партньори и те могат да променят коренно отношенията си в това време,” казва сексологът и психолог по отношенията Холи Ричмънд. Тя казва, че именно това се случва с много от нейните клиенти. Но защо?

Какви са различните видове изневяра

Едно от обясненията е, че сексуалният живот на двойката може да се промени, когато бебето е на път. Ако жената има здравословни усложнения, нейният лекар може да посъветва двойката да преустанови секса. “Някои жени просто се чувстват неразположени през всичките девет месеца и ако сте сред дамите, които качвате повече тегло, вероятно няма да се чувствате супер секси,” казва Ричмънд. Когато жената вече е в третото тримесечие и е напълняла доста, това може да я накара да се чувства по-малко привлекателна и да й е неудобно по време на секс. А ако това продължи за по-дълъг период от време, изневярата е почти гарантирана.

По-глупавите мъже са по-склонни да изневеряват

Но промяната в сексуалния живот на двойката не е най-често срещаната причина, поради която партньорът започва да гледа встрани. А страхът! “Мъжът може да бъде разкъсван от въпроси като “О, боже мой, аз ще стана баща, ще трябва да поема огромна отговорност. Мога ли да го направя? Страх ме е”, посочва Ричмънд. “Голяма част от това е свързано със съмнения и несигурност, но също така и със загубата на независимост и чувство за автономия”.

Според Ричмънд, мъжете, които кръшкат избират жена, която вече познават, а не непозната. “Бих казала, че в 80% от случаите, те вече са познавали жената, с която започват да изневеряват. Много пъти става въпрос за отношения, които не са били сексуални в миналото, но това се променя с напредването на бременността на жената.”

Има ли ваксина срещу изневярата?

Тя обаче бърза да успокои дамите, като казва, че не всяко семейство ще се сблъска с такъв проблем. Двойките често стават още по-близки в този период и в действителност повечето жени се радват на секса повече, когато са бременни. “Повечето бременни жени, които срещам споделят, че изпитват по-често възбуда, обичат телата си, чувстват се толкова женствени и искат да споделят този чувствен момент с партньора си,” казва Ричмънд. “За да бъда честна, обикновено виждам, че повечето двойки правят повече секс именно по време на бременността.”

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс20 ФЕВРУАРИ 2020

Прочетете какво да НЕ правите, ако искате да се разделите с един мъж достойно

Една от честите грешки е "най-накрая да си кажем всичко", без да проявим дипломация и съчувствие към другия

Връзки & секс18 ФЕВРУАРИ 2020

Какво е секс на бавен огън и за кого е полезен

Ако сте започнали да губите желанието си, тази лесна техника ще ви помогне

Връзки & секс18 ФЕВРУАРИ 2020

Мъжете вече не искали просто красиви, но и умни жени

Ново проучване показва, че критериите на мъжете за избор на партньорка са еволюирали

Връзки & секс12 ФЕВРУАРИ 2020

Прочетете това, ако имате манипулативен човек в живота си

Специалистите разкриват метода,, с който можем да се справим с този типаж личности