Психология : Връзки & секс09 СЕПТЕМВРИ 2015

Защо сексът след 40 години е толкова добър

Учените: “Жените в тази възраст не се побъркват за техния целулит”

Забравете за зимата в спалнята след навършване на 40-те години!

Според изследване, с всяка изминала година жените стават все по-доволни от своя сексуален живот. Екипът от учени на Университета на Калифорния в Сан Диего, изготвил проучването, даде и пет причини защо:

1. Чувствате се много по-комфортно в тялото си

Вече сте преживели тежестта на една бременност и болката и последиците от раждането. Кърмила сте вашето дете и сте се грижила за него в продължение на десетки безсънни нощи. Видели сте колко може да издържи тялото ви и сте благодарни за това. Оказва се, че всичко това се отплаща в спалнята. Изследване сред 2000 жени е установило, че дамите около 40-те години са по-малко обременени от външността си, отколкото по-младите жени и съответно се чувстват по-удобно между чаршафите. “Пациентите ми в 40-те години просто имат по-добро разбиране как телата им функционират”, казва д-р Лорън Щрайхер, асоцииран професор по акушерство и гинекология в Училището по медицина в Северозападния университет въ Файнбърг. “Те разбират, че невинаги могат да достигнат до оргазъм чрез полов акт, както и че може да се нуждаят от вибратор или клиторна стимулация.” Това очевидно води до по-удовлетворяващо преживяване. “Жените в тази възраст не се побъркват от малко целулит”, добавя Щрайхер.

2. Вашият живот вече е по-спокоен

“Повечето жени преживяват през 30-те си години бременност и отглеждане на малки деца, което е равно на огромен стрес,” посочва Щрайхер. “Те прекарват десетилетието в режим на майки, а не на сексуален режим, и поставят интимността на заден план.” А всички знаем, че няма по-голям убиец на либидото от крещящи малки деца у дома. Сега, когато те вече са пораснали и вие не се будите с изгрева на слънцето, ще имате повече енергия за секс например.

Ако мъжете бяха искрени, докато флиртуват
Какво се променя в любовта, след като навършим 30

Продължава на стр. ii

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс16 МАЙ 2019

Има ли надежда, ако сме спрели да правим секс?

Ето как да разпалите искрата отново

Връзки & секс12 МАЙ 2019

Важни, забавни и щури факти за секса

Например: При еякулация семенната течност се изстрелва със скорост, по-висока от тази на градския транспорт

Връзки & секс09 МАЙ 2019

До 46% от жените плачат след секс

Ако и на вас ви се е случвало, със сигурност не сте сами

Връзки & секс21 АПРИЛ 2019

Двата най-важни въпроса за вашата връзка

Удивително е колко много хора подминават сигналите, които са пред очите им