Кога привързаността убива връзката

Вижте дали сте от тези два типа и навреме променете нещата

Веднага ще се запитате “Как въобще мога да бъда влюбена в човек, без да сме привързани един към друг”? И имате право! Тук обаче става въпрос за една малко по-различна привързаност.

Според изследванията т.нар. “тревожна привързаност” с множество възходи и спадове не чувствата е нещото, което може сериозно да разклати отношенията с партньора ви. Учените споделят, че подобно нещо се наблюдава на около един на пет човека. Хората с такъв тип привързаност прекарват изключително много време в мисли за това, какво иска другият.

Отделяйте повече време за себе си, полезно е за връзката

Специалистите обаче казват, че това лесно може да премине от чувство на силна привързаност към желание за независимост. “Хората с тревожна привързаност се безпокоят дали другият ще бъде насреща и дали са достойни не само за него, но и за цялото си обкръжение,” обяснява Ашли Купър, един от авторите на изследването.

Другата крайност – “избягването на привързаност” или страхът от обвързване, също е сериозен проблем за едни отношения. Тя се наблюдава при един на четирима души. Изследването показва нещо много интересно – има хора с дълги връзки, които имат сериозен проблем с обвързването, но продължава да заблуждават половинките си. Това е свързано с неудовлетвореността от връзката. В проучването сред 157 двойки, е установено, че избягването на привързаност от страна на единия партньор води до неудовлетвореност и при двамата партньори.

Четирите думи, които ще разрушат връзката ви

Ашли Купър споделя и няколко съвета за по-щастлива връзка, с които повечето сме наясно, но често забравяме. Тя споделя да изслушваме партньора си внимателно, да избягваме да правим предположения, с които да предизвикаме конфликт и не на последно място, най-важно е доверието.

Вижте още:

6 признака, че си струва да спасите връзката си

Как никога да не се карате за пари?

10 неща, които всяка жена трябва да направи сама поне веднъж

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс15 АПРИЛ 2019

Трябва ли да споделяте парите с половинката си

Когато живеете заедно, ядете от една храна и харчите едни сметки, кой трябва да ги плаща?

Връзки & секс08 АПРИЛ 2019

Как да спасим връзката си, ако сме започнали да си омръзваме

Действайте веднага, преди рутината да навреди трайно

Връзки & секс30 МАРТ 2019

Как да си сигурна, че ще има втора среща

Прави тези неща, когато за първи път излизаш с нов мъж, за да го накараш да иска да се видите пак.