Кога привързаността убива връзката

Вижте дали сте от тези два типа и навреме променете нещата

Веднага ще се запитате “Как въобще мога да бъда влюбена в човек, без да сме привързани един към друг”? И имате право! Тук обаче става въпрос за една малко по-различна привързаност.

Според изследванията т.нар. “тревожна привързаност” с множество възходи и спадове не чувствата е нещото, което може сериозно да разклати отношенията с партньора ви. Учените споделят, че подобно нещо се наблюдава на около един на пет човека. Хората с такъв тип привързаност прекарват изключително много време в мисли за това, какво иска другият.

Отделяйте повече време за себе си, полезно е за връзката

Специалистите обаче казват, че това лесно може да премине от чувство на силна привързаност към желание за независимост. “Хората с тревожна привързаност се безпокоят дали другият ще бъде насреща и дали са достойни не само за него, но и за цялото си обкръжение,” обяснява Ашли Купър, един от авторите на изследването.

Другата крайност – “избягването на привързаност” или страхът от обвързване, също е сериозен проблем за едни отношения. Тя се наблюдава при един на четирима души. Изследването показва нещо много интересно – има хора с дълги връзки, които имат сериозен проблем с обвързването, но продължава да заблуждават половинките си. Това е свързано с неудовлетвореността от връзката. В проучването сред 157 двойки, е установено, че избягването на привързаност от страна на единия партньор води до неудовлетвореност и при двамата партньори.

Четирите думи, които ще разрушат връзката ви

Ашли Купър споделя и няколко съвета за по-щастлива връзка, с които повечето сме наясно, но често забравяме. Тя споделя да изслушваме партньора си внимателно, да избягваме да правим предположения, с които да предизвикаме конфликт и не на последно място, най-важно е доверието.

Вижте още:

6 признака, че си струва да спасите връзката си

Как никога да не се карате за пари?

10 неща, които всяка жена трябва да направи сама поне веднъж

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс17 ЮНИ 2019

Трите най-критични периоди в една връзка и как да се справим през тях

Ако преминете през тези моменти, връзката ви ще е много по-силна накрая

Връзки & секс15 ЮНИ 2019

Тайните за секса от щастливите двойки

Ето 4-те съвета за страхотен секс от истински двойки

Връзки & секс14 ЮНИ 2019

Когато искаме лятната любов да продължи завинаги

Типичните грешки могат да се избегнат още в началото, за да не се окаже, че през септември с него рязко си ставате чужди

Връзки & секс12 ЮНИ 2019

Щастието в любовта не е толкова трудно

Защо мъжете трябва да споделят домакинските задължения и още открития на психолозите