Трите най-критични периоди в една връзка и как да се справим през тях

Ако преминете през тези моменти, връзката ви ще е много по-силна накрая

Ето кои моменти от връзката са всъщност критични периоди, които застрашават отношенията ви.

Всяка една връзка преминава през трудни моменти и макар и в повечето случаи това да е напълно индивидуални, има някои периоди, през които почти всички двойки преминават. Това са тези изпитания, които ако успеете да преодолеете, връзката ви ще бъде много по-силна и пълноценна.

Началото на връзката

В Америка му казват “honeymoon phase”, тоест първите няколко седмици или месеци на връзката, когато всичко е перфектно, празнувате щастието си и се радвате на присъствието на другия. Тогава изглежда сякаш няма нищо, което да може да ви раздели или по някакъв начин да се обърка.

Лошото е, обаче, че този период преминава сравнително бързо и след това промяната е драстична. Първоначалната емоция изчезва и изведнъж започвате да забелязвате лошите неща в другия.

Когато искаме лятната любов да продължи завинаги

Много е важно тогава да говорите с партньора си и да се опитвате да изглаждате всички проблеми, които възникват. Не позволявайте на малките неща да ви попречат сега и търсете решения как да се справите заедно.

Нанасянето заедно

Ако нещата станат сериозни, идва момент, в който решавате да заживеете заедно. Страхотно! Само че това бързо ви запознава с всички страни на партньора – и хубавите и лошите. Навиците, които не сте знаели, че има, може изведнъж да станат проблем, както и вашите привички може да подразнят него.

Тайните за секса от щастливите двойки

Тук отново единственият начин да се справите е чрез много комуникация и търпение. Опитайте се да разберете, че никой не е перфектен и накарайте и половинката ви да осъзнае това. Правете компромиси и мислете за другия, за да не навредите крайно на отношенията си.

Когато децата се изнесат

За една двойка може би най-щастливият край е да си родят деца и да започнат свое семейство. Тогава човек истински достига до своето пълно щастие. Проблемът идва, обаче, когато децата се изнесат и отново останете само двамата.

В този момент много двойки не могат да се преборят със самотата и търсят нови начини да се почувстват щастливи, което в крайна сметка вреди на връзката.

Щастието в любовта не е толкова трудно

Тогава е важно да не търсите решението извън дома, а да се потрудите да намерите начин да се справите заедно. Опитайте се да не забравяте какво ви е накарало да се влюбите преди и поработете върху това да възвърнете тези чувства. Пробвайте нови неща заедно, пътувайте и създайте още спомени като двойка.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс18 СЕПТЕМВРИ 2019

Една трета от хората се връщат при бившия си. Да го направим ли и ние?

Това проучване показва интересен поглед върху темата

Връзки & секс15 СЕПТЕМВРИ 2019

По-грозните мъже ни правят по-щастливи?

Колкото по-секси е съпругът, толкова по-стресирана е жената и рискът да се чувства потисната и недооценена скача

Връзки & секс09 СЕПТЕМВРИ 2019

Когато любовта дойде, без да сме готови за нея

Точка 3 описва едно от основните умения на хората да изграждат щастливи връзки. Обърнете му внимание!

Връзки & секс29 АВГУСТ 2019

Да, можеш да го накараш да се влюби в теб отново

Върнете лесно тръпката и близостта си, когато усетите, че във връзката е започнало да настъпва охладняване