Психология : Връзки & секс08 ДЕКЕМВРИ 2018

Single bells, single bells: Преимуществата да нямаш гадже по Коледа

Липсата на половинка по празниците може да е нещо страхотно

Коледа, подобно на Св. Валентин, е сред онези празници на които хората без половинки се чувстват отритнати от обществото, защото според близките и приятелите им, нямат с кого да споделят топлината и уюта на празника.

Самотните жени са по-щастливи, отколкото другите си мислят

Дали обаче сингълите се чувстват така? Със сигурност лавината от снимки на годежни пръстени в Instagram и коледните романтични филми по телевизията, може и да всяват известна тъга в необвързаните, но всъщност да си сам на Коледа, има и своите предимства. 

№1 Няма да прекарате празниците в пътуване.

Нормално е на Коледа да сте с най-близките си, но когато имате половинка, това означава да посетите и неговите близки и роднини. Уговорките с двете семейства, често неуспешните опити да угодите на всички и същевременно да не се скарате с любимия, е нещо с което необвързаните не трябва да се борят. Когато сте сами на Коледа, ще разполагате с повече време за семейството си, което бихте загубили в път и разправии, ако имате човек до себе си.

Image result for couple on christmas fighting

№2 Ще пропуснете цялата паника с подаръците.

И не става дума само за финансовата част, а по-скоро за стресът около избирането на перфектния подарък за любимия. Ето и кои са критериите, на които да отговаря този подарък: да е скъп, но не твърде много, за да не поставите партньора си в неудобна ситуация; да е нещо за което той мечтае през цялата година и вие много добре знаете какво е то; половинката ви да няма и представа какво ще му подарите.

Избирането на подаръци за най-близките ви хора е достатъчно стресиращо, така че да сте сингъл и да си спестите и стреса от подаръка на любимия, си е истинско преимущество.

9 начина да избегнем стреса по празниците

№3 Време е за парти!

Около Коледа повечето двойки изпадат в едно особено състояние: прекарват всяка минута заедно сгушени пред телевизора с чаша вино и идеята да се отделят един от друг е просто немислима. Колкото и романтично да звучи, това обикновено означава и много пропуснати коледни и новогодишни партита. Когато сте необзързани по празниците, имате пълната свобода да посещавате всяко готино и светско събитие, да флиртувате и пиете до зори, без никой да ви смъмря или ревнува.

Бонус: Освен на партита, може да се отдадете и на кратка почивка в планината на ски с приятели или пък да заминете за някоя езкотична и топла дестинация, ако не си падате по студеното време.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс22 ЯНУАРИ 2020

Как Instagram ни пречи да открием любовта

Instagram дисморфията може би е причината защо сме нещастни и самотни

Връзки & секс13 ЯНУАРИ 2020

Прочетете това, ако не можете да преживеете бившия си

Две са токсичните мисли, които след раздяла могат да се загнездят в съзнанието ви и да ви попречат да се излекувате от болката

Beauty новини10 ЯНУАРИ 2020

С времето всяка връзка става нещастна, ако ги няма тези 4 неща

Фазата на розовите очила в началото на всяко влюбване е свързана с толкова прекрасни чувства. Но ако искаме дългосрочна хармония, трябва да бъдем реалисти и да знаем това: