Психология : Връзки & секс08 ДЕКЕМВРИ 2018

Single bells, single bells: Преимуществата да нямаш гадже по Коледа

Липсата на половинка по празниците може да е нещо страхотно

Коледа, подобно на Св. Валентин, е сред онези празници на които хората без половинки се чувстват отритнати от обществото, защото според близките и приятелите им, нямат с кого да споделят топлината и уюта на празника.

Самотните жени са по-щастливи, отколкото другите си мислят

Дали обаче сингълите се чувстват така? Със сигурност лавината от снимки на годежни пръстени в Instagram и коледните романтични филми по телевизията, може и да всяват известна тъга в необвързаните, но всъщност да си сам на Коледа, има и своите предимства. 

№1 Няма да прекарате празниците в пътуване.

Нормално е на Коледа да сте с най-близките си, но когато имате половинка, това означава да посетите и неговите близки и роднини. Уговорките с двете семейства, често неуспешните опити да угодите на всички и същевременно да не се скарате с любимия, е нещо с което необвързаните не трябва да се борят. Когато сте сами на Коледа, ще разполагате с повече време за семейството си, което бихте загубили в път и разправии, ако имате човек до себе си.

Image result for couple on christmas fighting

№2 Ще пропуснете цялата паника с подаръците.

И не става дума само за финансовата част, а по-скоро за стресът около избирането на перфектния подарък за любимия. Ето и кои са критериите, на които да отговаря този подарък: да е скъп, но не твърде много, за да не поставите партньора си в неудобна ситуация; да е нещо за което той мечтае през цялата година и вие много добре знаете какво е то; половинката ви да няма и представа какво ще му подарите.

Избирането на подаръци за най-близките ви хора е достатъчно стресиращо, така че да сте сингъл и да си спестите и стреса от подаръка на любимия, си е истинско преимущество.

9 начина да избегнем стреса по празниците

№3 Време е за парти!

Около Коледа повечето двойки изпадат в едно особено състояние: прекарват всяка минута заедно сгушени пред телевизора с чаша вино и идеята да се отделят един от друг е просто немислима. Колкото и романтично да звучи, това обикновено означава и много пропуснати коледни и новогодишни партита. Когато сте необзързани по празниците, имате пълната свобода да посещавате всяко готино и светско събитие, да флиртувате и пиете до зори, без никой да ви смъмря или ревнува.

Бонус: Освен на партита, може да се отдадете и на кратка почивка в планината на ски с приятели или пък да заминете за някоя езкотична и топла дестинация, ако не си падате по студеното време.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс17 ЮНИ 2019

Трите най-критични периоди в една връзка и как да се справим през тях

Ако преминете през тези моменти, връзката ви ще е много по-силна накрая

Връзки & секс15 ЮНИ 2019

Тайните за секса от щастливите двойки

Ето 4-те съвета за страхотен секс от истински двойки

Връзки & секс14 ЮНИ 2019

Когато искаме лятната любов да продължи завинаги

Типичните грешки могат да се избегнат още в началото, за да не се окаже, че през септември с него рязко си ставате чужди

Връзки & секс12 ЮНИ 2019

Щастието в любовта не е толкова трудно

Защо мъжете трябва да споделят домакинските задължения и още открития на психолозите