Психология : Връзки & секс09 ОКТОМВРИ 2019

Проучване показва, че хората с връзка от разстояние са по-щастливи

Оказва се, че често срещаното схващане, че връзките от разстояние нямат бъдеще, не винаги е внярна

Означава ли това, че до сега винаги сме бъркали в мнението си за подобни връзки?

Проучване, проведено за американското издание на тема психология “Journal of Communication, твърди, че хората с връзка от разстояние по-често успяват да запазят стабилни отношенията си с половинката и са по-щастливи в следствие от това. Изследователите откриват, че този тип връзка е по-устойчива, защото партньорите влагат повече енергия и усилие в нея и имат достатъчно доверие един в друг.

Особено полезно за връзката е, ако през дълъг период в началото на отношенията им, двамата партньори са живеели на разстояние един от друг. Това не само ги учи как да се грижат за връзката си в особено трудна ситуация, но и изгражда по-силно доверие и способност за комуникация между двамата.

Според друго проучване 75% от изследваните двойки, който са поддържали връзка от разстояние през даден период от отношенията им, накрая се женят и остават заедно.

Наистина ли е в природата ни да бъдем неверни?

Макар че на връзките от разстояние, обикновено се гледа с пренебрежение, особено в България, те са много по-често срещани, отколкото си мислим. Всъщност в Америка, над три милиона двойки живеят далеч един от друг. Най-честата причина е работата или образованието – 40-50% от студентите в Америка са във връзка от разстояние.

Средностатически двойките прекарват максимум 17 месеца отделени един от друг, но споделят, че този период не им се струва толкова дълъг, благодарение на днешните възможности за онлайн комуникация.

Експертите съветват да се възползваме от съвременните технологии, за да поддържаме връзката си успешно. Видеоразговорите, например, са добър начин да скъсим разстоянието и да запазим разговора, възможно най-близко до истинския.

Една трета от хората се връщат при бившия си. Да го направим ли и ние?

Колко често трябва да правим секс, за да сме щастливи

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс10 ДЕКЕМВРИ 2019

Жени на възраст над 50 говорят за секс

Независимо от това как го правят в Холивуд, за обикновените жени реалността е, че след менопаузата сексът често... изчезва

Връзки & секс03 ДЕКЕМВРИ 2019

30 вечни истини за любовта

Тази една-единствена дума в реалността не е никак проста за осмисляне. И определено не е просто "чувство"

Връзки & секс28 НОЕМВРИ 2019

Малките знаци, че той започва да се влюбва

Колкото по-глупави съобщения изпраща, толкова е по-хлътнал

Връзки & секс27 НОЕМВРИ 2019

Пак ще се обичаме по старомодния начин?

"Осъзнатото излизане на срещи" е тенденция, която набира сили в отговор на Tinder културата