Психология : Връзки & секс09 ОКТОМВРИ 2019

Проучване показва, че хората с връзка от разстояние са по-щастливи

Оказва се, че често срещаното схващане, че връзките от разстояние нямат бъдеще, не винаги е внярна

Означава ли това, че до сега винаги сме бъркали в мнението си за подобни връзки?

Проучване, проведено за американското издание на тема психология “Journal of Communication, твърди, че хората с връзка от разстояние по-често успяват да запазят стабилни отношенията си с половинката и са по-щастливи в следствие от това. Изследователите откриват, че този тип връзка е по-устойчива, защото партньорите влагат повече енергия и усилие в нея и имат достатъчно доверие един в друг.

Особено полезно за връзката е, ако през дълъг период в началото на отношенията им, двамата партньори са живеели на разстояние един от друг. Това не само ги учи как да се грижат за връзката си в особено трудна ситуация, но и изгражда по-силно доверие и способност за комуникация между двамата.

Според друго проучване 75% от изследваните двойки, който са поддържали връзка от разстояние през даден период от отношенията им, накрая се женят и остават заедно.

Наистина ли е в природата ни да бъдем неверни?

Макар че на връзките от разстояние, обикновено се гледа с пренебрежение, особено в България, те са много по-често срещани, отколкото си мислим. Всъщност в Америка, над три милиона двойки живеят далеч един от друг. Най-честата причина е работата или образованието – 40-50% от студентите в Америка са във връзка от разстояние.

Средностатически двойките прекарват максимум 17 месеца отделени един от друг, но споделят, че този период не им се струва толкова дълъг, благодарение на днешните възможности за онлайн комуникация.

Експертите съветват да се възползваме от съвременните технологии, за да поддържаме връзката си успешно. Видеоразговорите, например, са добър начин да скъсим разстоянието и да запазим разговора, възможно най-близко до истинския.

Една трета от хората се връщат при бившия си. Да го направим ли и ние?

Колко често трябва да правим секс, за да сме щастливи

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс19 МАРТ 2020

10 неща, за които всеки мъж копнее в леглото

Секси бельото, мръсните думички и инициативата са задължителни за един добър секс!

Връзки & секс18 МАРТ 2020

Фразите, които издават, че мъжът е престанал да ви обича

"Не съм длъжен да ти се обяснявам" е първата от тях

Връзки & секс14 МАРТ 2020

Хората със скучни връзки са най-щастливи

Авторът Марк Менсън е убеден, че вълнуващите общи преживявания изобщо не са това, което носи щастие в любовта