Психология : Връзки & секс12 ФЕВРУАРИ 2020

Прочетете това, ако имате манипулативен човек в живота си

Специалистите разкриват метода,, с който можем да се справим с този типаж личности

Терапевт от Йордания, Елън Бирос, разкрива как да се освободим от токсичните си връзки.

Всеки поне веднъж в живота си се е сблъсквал с човек с манипулативен характер. Обикновено единственият начин да се спасите е да изхвърлите този човек от живота си. Но когато той живее в дома ви и проблемите с него са ежедневие, е още по-трудно.

В такива ситуации Бирос предлага да използваме метода “сив камък”. Той е наречен така, защото от нас се изисква единствено едно нещо – да бъдем възможно най-безинтересни и скучни – като най-обикновен сив камък.

Това, което най-много се харесва на манипулативните хора, е, че хората всъщност  позволяват да бъдат манипулирани. Когато се впуснете в разговор с този тип личности и се поддадете на тяхното влияние, те се чувстват по-силни и уверени в себе си.

Затова всеки път, когато усетите и най-малка индикация, че някой се опитва да ви предизвика, постарайте се да отговорите възможно най-незаинтересовано, така че да не му позволите да поеме контрол над разговора.

Ако например бивш ваш партньор се опитва да ви накара да се върнете при него, вероятно в един момент и той ще пристъпи към манипулативните привички, опитвайки се да ви накара да се чувствате гузно, че не искате да сте с него или пъщ ще предизвика чувство за носталгия у вас.

Това е един от най-опасните начини за манипулация. Вие жертви ли сте?

В такава ситуация единственото, което можете да направите е да поддържате комуникацията, отговаряйки с възможно най-кратки отговори, така че в един момент да станете безинтересни на манипулатора.

Това не е стратегия, която психолозите препоръчват да правим често, защото с нея ние самите също ставаме манипулатори. Затова и е по-добре да се възползваме от метода само в случаите, когато няма нищо друго, което можем да направим.

11 неща, по-болезнени от изневярата

4 зодии, които са опасни манипулатори

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс19 МАРТ 2020

10 неща, за които всеки мъж копнее в леглото

Секси бельото, мръсните думички и инициативата са задължителни за един добър секс!

Връзки & секс18 МАРТ 2020

Фразите, които издават, че мъжът е престанал да ви обича

"Не съм длъжен да ти се обяснявам" е първата от тях

Връзки & секс14 МАРТ 2020

Хората със скучни връзки са най-щастливи

Авторът Марк Менсън е убеден, че вълнуващите общи преживявания изобщо не са това, което носи щастие в любовта