Психология : Връзки & секс02 ДЕКЕМВРИ 2014

Появи се нова порода мъже!

Метросексуалните вече не са актуални

Момичета, ликувайте! Излъсканите, обръснати и обезкосмени по цялото тяло мъже вече не са актуални.

Няма да се лъжем, когато тялото на човека до нас е по-гладко дори от нашето, някак ни се струва смущаващо и немъжествено. Така наречените метросексуални мъже бяха изместени от нов тип, наречени лъмбърсексуални, пише сп. “Поан”. Но как изглежда той?

Той е секси, див, но интелигентен и образован. А какво по-хубаво от това! Външно той е истински дивак – с брада, груби ботуши и карирана риза, но реално той може да работи всичко – компютърен специалист, учител или балетист.

Блогърът Том Пюзак неотдавна описа портрета на новия тип мъж в интернет сайта GеarJunkie.com. Той го нарича “новият вид градски дървар” (lumberjack).

“Метросексуалният вече е на път да изчезне, заместен от мъже, които са по-силно привлечени от живота навън, отколкото от префинени грижи за външността си”, пише той.

Стилистът Джефри Брюйер пък разкрива какъв е неговият стил. “Отмина времето на впитите в тялото дрешки, издължените почти женствени силуети. Сега тенденцията е към по-широки обеми, груби материи, животински кожи и джинси от суров деним. Друг елемент, характерен за облеклото на новия тип мъж, са панталоните с навити крачоли, откриващи глезените през лятото, канадка през зимата, обувките “Тимбърленд” и памучните карирани ризи, които бяха на мода през 90-те”, обяснява модният гуру.

Той обаче допълва, че лъмбърсексуалният мъж е грубоват само външно. Зад предизвикателната си брада той прикрива изтънчена натура. Не се лъжете от това на пръв поглед нехайно обрасло лице. То е поддържано перфектно, косите също са спретнати. Новият тип мъж има културни интереси и държи на природосъобразния начин на живот.

И за разлика от метросексуялния, новият тип залага на мъжествеността. Цялото изкуство на лъмбърсексуалния мъж е в това да си дава вид, че изобщо не се интересува от начина, по който се облича. Сред известните личности има много представители на този тип мъже – Том Харди, Джо Манганиело, Джаред Лето, Джерард Бътлър, Брадли Купър и други.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс19 АВГУСТ 2019

Защо правим секс с много по-млади мъже?

Авторката на "Сексът и градът" Кандис Бушнел анализира този съвременен феномен, за да даде някои интересни отговори

Връзки & секс16 АВГУСТ 2019

Любов от пръв поглед, има ли такова нещо наистина?

И доколко трябва да вярваме на историите тип "Ромео и Жулиета"

Връзки & секс14 АВГУСТ 2019

Секса след раздялата - да си го позволим ли?

До какво води "една последна вечер заедно"?

Връзки & секс13 АВГУСТ 2019

Спим с по три часа по-малко, ако до нас има мъж

Специалистите ни съветват да си купим второ легло