Осемте правила на модерната среща

Сайтът за необвързани Match.com публикува интересни резултати от своя анкета

Порталът на модерните необвързани хора Match.com се нагърбва с тежката задача да покаже как са се променили правилата на срещите в дигиталната ера, когато комуникацията е толкова лесна.

Но и не само! От това кой кого трябва да потърси през добавянето във Facebook чак до представянето пред приятелския кръг, анкетата на сайта показва доста интересни отговори на някои от най-популярните въпроси, които вълнуват хората без връзки. “Важно е да знаят, че нещата се променят непрекъснато,” казва Уитни Кейси, експерт по връзките от Match.com. “Това проучване показва, че поведението на хората, които излизат на срещи днес, е доста по-различно от това в предишни години. По-младите хора е много по-вероятно да проучат човека отсреща в социалните мрежи и след като се видят на живо, да му изпратят съобщение. За разлика от тях, по-възрастните, необвързани хора, подхожат малко по-скептично към срещите в модерното общество.”

Ето кои са осемте основни правила, дефинирани от изследването, проведено сред потребителите на Match.com.

Той кани, тя плаща

Едно от традиционните неща за срещите, а именно фактът, че мъжът е задължен да направи първата стъпка, е актуално и днес. Въпреки това, според Match.com, 41% от жените предлагат да платят сметката на първа среща или поне да си я разделят.

Всичко се случва в първите 15 минути

Според младите хора, които ходят активно на срещи, са нужни само 15 минути, за да разберете дали с даден човек имате химия или не. 31% от мъжете и жените са съгласни по този въпрос. Въпреки това, не се притеснявайте, че ще изпаднете в неудобна ситуация – само 12% споделят, че им се е случвало някой да си тръгне, преди срещата да е приключила.

a1008a1891c08bd8362064151d07715e

Честността е най-добрият подход

Не си прекарвате добре? Кажете му. Анкетата сочи, че 52% от хората, които нямат връзка, предпочитат да бъдат откровени с тях, в случай, че не ги харесват. Няма как да не се съгласим с този факт. Нито една от двете страни не печели нищо от недомлъвки и неизказани неща. Освен това, никога не знаете дали по някакъв повод няма да се натъкнете на този човек на друг етап от живота си. Маниерите и възпитанието са на първо място.

Секс на първа среща? Помислете пак

80% от участниците в анкетата са категорични, че сексът на първа среща не е никак препоръчителен. Според тях, ако още от първия път се осмелите на тази стъпка, партньорът ви ще е по-малко мотивиран да ви се обади отново или изобщо ще изгуби интерес.

Да му се обадите ли след това?

Отговорът несъмнено е “Да”, стига, разбира се, да сте заинтересовани. Въпросът обаче е кога. 48% от жените се решават те да се обадят или да пишат на мъжа и то в първите 24 часа след срещата. Цели 68% от мъжете пък обичат да се “правят на недостъпни” и да потърсят дамата чак три дни, след като са излезли.

Класическата комуникация е препоръчителна

Дигиталната ера предлага безброй възможности за разговор след среща: Facebook, Skype, смс, Viber, дори имейл. Изненадващ обаче е фактът, че 80% от хората предпочитат доброто старо телефонно обаждане пред всички останали неща, взети заедно.

Да, можете да го добавите във Facebook

Бъдете спокойни, вечната дилема дали да изпратите приятелство на човека, когото харесвате, тревожи всички. Не е проблем да откриете профила му, да разгледате снимките и общите ви приятели, но според 21% от анкетираните в Match.com, бутонът “Изпрати приятелство” трябва да натиснете едва след 2-3 срещи. 11% пък смятат, че връзката трябва да се задълбочи, за да го направят. Тези ниски проценти в крайна сметка означават, че докато все още не сте сигурни какво искате от човека отсреща, не трябва да го добавяте.

Запознайте го с приятелите си

Приятелският кръг понякога се радва на лоша репутация, особено кагато стане дума за срещи, но 50% от мъжете и 35% споделят, че биха запознали човека, с когото излизат, още в първия месец. Понякога страничният поглед към нещата може да е доста полезен.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс12 ФЕВРУАРИ 2020

Прочетете това, ако имате манипулативен човек в живота си

Специалистите разкриват метода,, с който можем да се справим с този типаж личности

Връзки & секс06 ФЕВРУАРИ 2020

Позволете ни да ви спасим от тъпите съвети за любовта

Вместо това, в тази статия имаме няколко кратки и много разумни препоръки от психолози и други професионални експерти по връзките

Връзки & секс31 ЯНУАРИ 2020

Съвети за връзките от бракоразводни адвокати

В светлината на идващия празник разглеждаме най-добрите съвети от хората, които виждат провала на стотици двойки