Психология : Връзки & секс31 ДЕКЕМВРИ 2017

Направете рестарт на сексуалния живот през 2018-та

Разберете какво ви тревожи, за да повишите желанието в леглото

Ако се улавяте, че напоследък не сте особено доволни от сексуалния си живот и няма с какво да се похвалите в това отношение, помислете дали не е време за промяна.

И тук не става въпрос за смяна на партньора с нов (тъй като скуката в леглото неизменно ще се настани и с него в някакъв момент), а да разберете защо нещата куцат и как може да ги промените. Специалистите са категорични, че загубата на желание за интимност при жените в провокиране не от някакво заболяване, а е страничен ефект от емоционален или психологически проблем. Ето защо новото секси бельо и пози от типа на „50 нюанса сиво” ще имат само временен ефект.

Истината за това от какво се нуждаем за страхотен секс

За да влезете отново в ролята на фатална тигрица в леглото, първо трябва да разберете кои са убийците на женското либидо и да ги елиминирате:

Живеете в постоянен стрес
Ще кажете, че това е ежедневието на всяка една от нас и ще се окажете прави. „Цели 40% от дамите нямат достатъчно желание за секс“, казва ендокринологът Иън Лесли Шифрен от Бостън. Затова спрете да мислите какво не ви е наред. Колкото повече задачи имате всеки ден, стресът нараства, а това гарантира, че интересът ви към всякакви еротични активности намалява. Причината? Постоянно високите нива на стрес изпращат сигнал на мозъка, че сте в режим на оцеляване. Тогава той сам изключва всякакви мисли за секс като защитна реакция, мобилизирайки ви изцяло да се борите с опасностите. Решението на този проблем няма как да се случи за един ден. Имате нужда цялостно да премислите приоритетите си и да намалите натоварването. Не се занимавайте с неща, които не са крайно необходими – вместо това си заделяйте редовно задължителни часове за релакс.

Цялата истина за жените и секса

Дали е престанал да ви обича? Сексът го издава

Връзката ви не върви
Когато сте с един мъж отскоро, сте готова да правите секс с него по няколко пъти на ден, стига да има как да сте постоянно заедно. С появата на първите проблеми, и желанието за секс намалява. Когато се появят сериозните конфликти и неудовлетворението, често идва ледената епоха в леглото. Ако не ви се прави секс с партньора, почти е сигурно, че връзката ви е в сериозна криза и загубата на либидо е само симптом, на който трябва да обърнете сериозно внимание. Най-вероятно между вас са се настанили загубата на доверие, недостатъчно внимание и уважение, несигурност в общото ви бъдеще или нещо друго. За да се справите с проблема, трябва възможно най-бързо да седнете и да разрешите какво ви тревожи, вместо просто да се фокусирате върху секса.

Не харесвате тялото си
Всяко тяло е красиво, ще кажете вие, но истината е, че когато не харесваме външността си или сме качили много килограми и сме загубили тонус, то е съвсем нормално либидото ни да пострада. Тук проблемът е двустранен – психологичен, защото страдате от ниско самочувствие и физиологичен, защото липсата на упражнения водят до намалена издръжливост. Ако и при вас има подобен проблем, то незабавно започнете да тренирате и се хранете по-здравословно. Ползите от това касаят не само либидото, но и цялостното си здравословно състояние.

Цялата истина за мъжете и секса

Страх от бременност или болести
При много жени страхът от полово предавани инфекции или нежелана бременност е силен стрес фактор, който може изцяло да съсипе сексуалното изживяване. Тук обаче решението е по-лесно. Достатъчно е да сте добре информирана за всички средства за предпазване и да прецените кое е най-доброто за вас. За всички дами, които нямат постоянен партньор или не са в моногамна връзка, най-разумното решение си остават презервативите. Противозачатъчните таблетки са за тези със сериозна връзка. Ако сте информирана и знаете, че и в най-лошия случай има решение, ще сте по-склонна да се отпуснете истински.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс17 ЮНИ 2019

Трите най-критични периоди в една връзка и как да се справим през тях

Ако преминете през тези моменти, връзката ви ще е много по-силна накрая

Връзки & секс15 ЮНИ 2019

Тайните за секса от щастливите двойки

Ето 4-те съвета за страхотен секс от истински двойки

Връзки & секс14 ЮНИ 2019

Когато искаме лятната любов да продължи завинаги

Типичните грешки могат да се избегнат още в началото, за да не се окаже, че през септември с него рязко си ставате чужди

Връзки & секс12 ЮНИ 2019

Щастието в любовта не е толкова трудно

Защо мъжете трябва да споделят домакинските задължения и още открития на психолозите