Младите американци не мислят за секс

Често  свързваме милениалите  – хората  родени в началото на 80-те и 90-те  с диво, секси и разкрепостено поколение, но истина ли е това? Според последните проучвания на General Social Survey, анализирани от Washington Post, младите американци живеят в съвременна ,,суша”. От 1989-а се наблюдава  спад в процентите на тези, които правят секс повече от веднъж […]

Често  свързваме милениалите  – хората  родени в началото на 80-те и 90-те  с диво, секси и разкрепостено поколение, но истина ли е това?

Според последните проучвания на General Social Survey, анализирани от Washington Post, младите американци живеят в съвременна ,,суша”. От 1989-а се наблюдава  спад в процентите на тези, които правят секс повече от веднъж седмично, за сметка на секса веднъж в месеца или пълната му липса, къдетоо  процентите растат.

Върхът е стигнат още през изминалата 2018-та, когато рекордните 23% американци  са обявили, че не правят секс. В този процент, разбира се спадат и хората над 59 години, но истинските виновници за кулминацията са именно групата  от 18 до 29 години. Ако през 2008 мъжете, които споделят, че не са правили секс цяла година е бил 10%, то днес те са вече 28%.  Сходна е картината и при нежната половина – днес 23% от дамите между 18 до 29 години не са имали сексуални преживявания повече от година, сравнено с 2008-ма, когато процентът е бил едва осем.

Какво става тук? Коя е причината за бързия скок на процента въздържатели за последните десет години?

На първо място нека си спомним коя беше звездата на Американския пазар през 2007 година? IPhone. Предшестван от Facebook, дошъл три години по-рано и последван от Instagram три години по-късно. Да, смартфоните определено сe славят с изобилие от приложения за запознанства  и връзка с останалия свят, но само, ако са използвани правилно. А по-горните изследвания сочат обратното.

Що се отнася до равенство на половете, броят на работната заетост на младите мъже прогресивно е намалял, което е още един воденичен камък за романтиката.  Според едно проучване 54% от безработните мъже нямат интимна връзка.

Друг интересен фактор е, че мъжете милениали са по-склонни да живеят с родителите си за разлика от жените на същата възраст. Преди пет години, например, 35% от мъжете между 18 и 34 г. живеят в родния си дом, а процентът на жените е 29. При това положение, сексът ти е в кърпа вързан. Но може би в хотелска.

Изглежда повече от всякога младите  американци не живеят с партньор по една или друга причина. Когато технологиите, икономическата ситуация и не на последно място проблемите, свързани със съзряването (failure-to-launch), което е доста наболяла тема в Америка, се обединят, резултатът е сериозен недостиг в сексуалната активност.

Дали обаче сушата засяга единствено  САЩ?

 

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс19 АПРИЛ 2019

Защо си станала жена под чехъл?

Жената под чехъл мисли, действа и взема решения чрез и за своя мъж

Връзки & секс15 АПРИЛ 2019

Трябва ли да споделяте парите с половинката си

Когато живеете заедно, ядете от една храна и харчите едни сметки, кой трябва да ги плаща?

Връзки & секс08 АПРИЛ 2019

Как да спасим връзката си, ако сме започнали да си омръзваме

Действайте веднага, преди рутината да навреди трайно

Връзки & секс30 МАРТ 2019

Как да си сигурна, че ще има втора среща

Прави тези неща, когато за първи път излизаш с нов мъж, за да го накараш да иска да се видите пак.