Младите американци не мислят за секс

Често  свързваме милениалите  – хората  родени в началото на 80-те и 90-те  с диво, секси и разкрепостено поколение, но истина ли е това? Според последните проучвания на General Social Survey, анализирани от Washington Post, младите американци живеят в съвременна ,,суша”. От 1989-а се наблюдава  спад в процентите на тези, които правят секс повече от веднъж […]

Често  свързваме милениалите  – хората  родени в началото на 80-те и 90-те  с диво, секси и разкрепостено поколение, но истина ли е това?

Според последните проучвания на General Social Survey, анализирани от Washington Post, младите американци живеят в съвременна ,,суша”. От 1989-а се наблюдава  спад в процентите на тези, които правят секс повече от веднъж седмично, за сметка на секса веднъж в месеца или пълната му липса, къдетоо  процентите растат.

Върхът е стигнат още през изминалата 2018-та, когато рекордните 23% американци  са обявили, че не правят секс. В този процент, разбира се спадат и хората над 59 години, но истинските виновници за кулминацията са именно групата  от 18 до 29 години. Ако през 2008 мъжете, които споделят, че не са правили секс цяла година е бил 10%, то днес те са вече 28%.  Сходна е картината и при нежната половина – днес 23% от дамите между 18 до 29 години не са имали сексуални преживявания повече от година, сравнено с 2008-ма, когато процентът е бил едва осем.

Какво става тук? Коя е причината за бързия скок на процента въздържатели за последните десет години?

На първо място нека си спомним коя беше звездата на Американския пазар през 2007 година? IPhone. Предшестван от Facebook, дошъл три години по-рано и последван от Instagram три години по-късно. Да, смартфоните определено сe славят с изобилие от приложения за запознанства  и връзка с останалия свят, но само, ако са използвани правилно. А по-горните изследвания сочат обратното.

Що се отнася до равенство на половете, броят на работната заетост на младите мъже прогресивно е намалял, което е още един воденичен камък за романтиката.  Според едно проучване 54% от безработните мъже нямат интимна връзка.

Друг интересен фактор е, че мъжете милениали са по-склонни да живеят с родителите си за разлика от жените на същата възраст. Преди пет години, например, 35% от мъжете между 18 и 34 г. живеят в родния си дом, а процентът на жените е 29. При това положение, сексът ти е в кърпа вързан. Но може би в хотелска.

Изглежда повече от всякога младите  американци не живеят с партньор по една или друга причина. Когато технологиите, икономическата ситуация и не на последно място проблемите, свързани със съзряването (failure-to-launch), което е доста наболяла тема в Америка, се обединят, резултатът е сериозен недостиг в сексуалната активност.

Дали обаче сушата засяга единствено  САЩ?

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс14 ОКТОМВРИ 2019

Форплей за по-добър секс?

Какво не знаем за него, а трябва?

Връзки & секс09 ОКТОМВРИ 2019

Проучване показва, че хората с връзка от разстояние са по-щастливи

Оказва се, че често срещаното схващане, че връзките от разстояние нямат бъдеще, не винаги е внярна

Връзки & секс29 СЕПТЕМВРИ 2019

Колко често трябва да правим секс, за да сме щастливи

Не се притеснявайте - сексът дори веднъж седмично е достатъчен, за да ни направи по-щастливи и здрави

Връзки & секс24 СЕПТЕМВРИ 2019

Наистина ли е в природата ни да бъдем неверни?

Според науката, в природата на човек не е закодирано да бъде верен на един партньор