Колко време ни трябва, за да забравим бившия?

Всяка връзка си има край, ето колко трябва да мине след този край преди ново начало

Когато приключи една връзка, дълго време се чувстваме сякаш никога няма да може да преодолеем бившия си. Този психолог разглежда кога това чувство си отива.

Всеки, когато някога е бил принуден да преодолее трудна раздяла, се е питал колко време ще му трябва да се възстанови след връзката с бившия. Истината е, че всяка ситуация е напълно различна и точни дни и часове е невъзможно да се определят. Този психолог, обаче, дава най-близкото до точното време, което ни е нужно, за да продължим напред след връзката.

Доктор Уайът Фишър дефинира два типа раздели – когато чувствата започват да намалят преди самото скъсване, и тези, при които тепърва след раздялата трябва да преодолеем бившата си половинка. 

Ако смятате, че вашите чувства са започнали да намалят още по време на връзката, значи вероятно ще ви бъде по-лесно да продължите напред след раздялата. Най-лесно разпознаваемата индикация за това дали чувствата ви затихват е отговорът на въпроса дали си представяте бъдеще с партньора си. Ако не го виждате до вас в дългосрочен план, вероятно на подсъзнателно ниво вече сте започвали да се сбогувате с този човек.

Защо мъжът, който оплюва бившите си не струва

Най-често процесът на възстановяване след връзка продължава от 6 седмици до 6 месеца. За по-кратките връзки периодът вероятно се върти около първата цифра, като дори може да е по-малко от месец в някои случаи. Но за връзките, които са продължили години наред, най-често отнема по-дълго.

Това, което можете да направите в такъв момент, всъщност е да не се фокусирате върху времето. Всяка връзка е различна и обстоятелствата за края й са различни. Дайте си нужната почивка от отношенията с бившия и достатъчно време да продължите напред.

5 зодии, които никога няма да се съберат с бившия си

Как да преодолеете раздялата, ако се срещате често с бившия?

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс19 МАРТ 2020

10 неща, за които всеки мъж копнее в леглото

Секси бельото, мръсните думички и инициативата са задължителни за един добър секс!

Връзки & секс18 МАРТ 2020

Фразите, които издават, че мъжът е престанал да ви обича

"Не съм длъжен да ти се обяснявам" е първата от тях

Връзки & секс14 МАРТ 2020

Хората със скучни връзки са най-щастливи

Авторът Марк Менсън е убеден, че вълнуващите общи преживявания изобщо не са това, което носи щастие в любовта