Когато ти си тази, която е изневерила

Как да се справим, след като ние сме тези, които са изневерили.

Един от най-големите ни страхове, когато сме във връзка, е да не ни изневерят. По-малко се говори за това как да се справим, ако ние самите сме предали партньора си с друг.

По една или друга причина този, който е изневерил този път, се оказваме ние. Сега се чудим какво правим? Какви думи да кажем, как да ги изречем. Според психоложката Тами Нелсън, която се занимава с проблеми във връзките и секса, има някои неща, които можем и който не можем да направим в тази ситация. Ето кои са те.

Приемете факта, че сте изневерили и не прехвърляйте вината

Да, лесно е да кажем, че другият е бил виновен или обстоятелствата са ни накарали. Но това не е начинът да се справим. Каквото и да решим от тук насетне, най-важното е да приемем, че сме направили този избор, никой не ни е накарал да го направим. Затова без игрички, признайте първо пред себе си какво се е случило.

Зодиакалните двойки, в които рискът от изневяра е най-голям

Помислете дали ще си признаете

Всеки би казал отстрани, че веднага трябва да си признаем. Но важна част от процеса е да помислите какво ще се случи, ако го направите. Как това ще се отрази на човека до вас и на връзката ви. Той винаги може да разбере от някого другиго –  готови ли сте за този факт, ако решите да премълчите. Ако искате да си признаете, ще го направите ли само за вас, или и за човека до вас.

Планирайте как да действате

Ако смятате да си признаете истината, не го правете просто така. Колкото и да ви се иска да изстреляте думите и да се свърши с това, по-добре е да подготвите партньора си. Кажете му, че ще трябва да поговорите и искате да се срещнете, да имате достатъчно време, за да се справите с проблема. Това е важно за човека до вас – подготвяте го, показвате, че ви интересуват неговите чувства.

Седем известни жени говорят за изневярата

Не се извинявайте, ако не го мислите искрено

Да кажем “извинявай”, просто защото другият иска да го чуе, няма да направи услуга на никого, защото няма да бъде искрено. Бъдете искрени и не прикривайте нищо.

Бъдете подготвени за въпроса “Защо?”

Съвсем естествено е, че половинката ви ще иска да знае защо се е случило. Затова подгответе отговора си, помислете наистина какво ви е накарало да предадете човека до себе си. Това може да бъде и ориентир как да се справите със ситуацията от тук нататък.

Отговорете си искате ли да се борите за връзката си

Ако искате да работите върху проблемите си и да продължите с връзката си, ще бъде трудно, но не невъзможно. Затова помислете какво е вашето желание.

Как да спасите връзката си след изневяра

Разбира се, то не зависи само от вас, но преди да говорите с половинката си трябва да имате адекватна представа какво искате вие самата, за да може да се съсредоточите върху това какво иска и той.

Изградете нова връзка

Ако решите, че ще опитате да продължите заедно, значи ще трябва да се съсредоточите наистина да се въведат промени във връзката. Кажете си, че започвате изцяло нова връзка и всичко досега е било в миналото. Продължете напред и не позволявайте тази спънка да ви повали.

Какво предизвиква женската изневяра

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс15 ЮНИ 2019

Тайните за секса от щастливите двойки

Ето 4-те съвета за страхотен секс от истински двойки

Връзки & секс14 ЮНИ 2019

Когато искаме лятната любов да продължи завинаги

Типичните грешки могат да се избегнат още в началото, за да не се окаже, че през септември с него рязко си ставате чужди

Връзки & секс12 ЮНИ 2019

Щастието в любовта не е толкова трудно

Защо мъжете трябва да споделят домакинските задължения и още открития на психолозите

Връзки & секс11 ЮНИ 2019

Петте степени, през които преминава истинската любов

Ако имате късмет, ще стигнете до нея около петатата година на връзката ви