Психология : Връзки & секс18 ФЕВРУАРИ 2019

Какво става след празника на влюбените и защо вече не усещаш ефекта от стрелата на Купидон?

Само преди няколко дни беше денят на Свети Валентин и вече нещо е различно, че чак ти се иска да хванеш купата със сладолед и да плачеш на тъжни филми. Не се притеснявай, според статистиката, не си сама. Цветята, които получи вече започват да губят свежестта си, шоколадът от любимия е изяден, а следата от […]

Само преди няколко дни беше денят на Свети Валентин и вече нещо е различно, че чак ти се иска да хванеш купата със сладолед и да плачеш на тъжни филми. Не се притеснявай, според статистиката, не си сама.

Цветята, които получи вече започват да губят свежестта си, шоколадът от любимия е изяден, а следата от милия му жест вече не се чувства. Наред с всичко това ти започваш да се съмняваш. Това се случва на много от жените в дните след празника, изпълнен с любов.

Оказва се, че главният виновник за всичко това е разликата между очакванията и реалността.

Някои са очаквали пръстен, някои романтично пътешествие за двама, трети дори просто една красива роза. Каквото и да е, всяко едно от изброените, е неприятно, когато не е получено.

Пускаме сърце

Всяка година виждаме какви красиви дела се извършват навръх Свети Валентин  и това ни кара да очакваме и нашата приказка. Но не я ли получим няма как да не изпитаме неприятното „следвалентинско“ разочарование.

Често се оказва, че дори и да сме получили желаното за повода, пак може да ни мъчи същото чувство. Това е така, защото романтиката се е изгубила бързо-бързо.

И това е напълно  нормално, защото мъжете са повече ориентирани към действията, а не чувствата, както жените.

Какво кара един мъж да обича една жена?

Това ги кара да мислят, че сладкият жест послучай празника е достатъчен за момента и половинката им ще е щастлива след това. Затова логично за тях следва да могат да се съсредоточат до следващото нещо в списъка, без да бъде проблем.

Но жените очакваме още от тази романтика и в следващите дни. Когато не я получим, се чудим дали нещо се е променило, или пък наистина ли му пука. А междувременно самата истина е, че просто и двата пола мислят по различен начин и това причинява тези разочарования.

Затова урокът тук може да бъде да вярваме на половинката си и неговите намерения, както и да говорим с тях, ако възникнат такива проблеми… това или да прекараме следващият Свети Валентин с приятелките си!

12 истини, които осъзнаваме, едва когато открием истинската любов

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс12 ФЕВРУАРИ 2020

Прочетете това, ако имате манипулативен човек в живота си

Специалистите разкриват метода,, с който можем да се справим с този типаж личности

Връзки & секс06 ФЕВРУАРИ 2020

Позволете ни да ви спасим от тъпите съвети за любовта

Вместо това, в тази статия имаме няколко кратки и много разумни препоръки от психолози и други професионални експерти по връзките

Връзки & секс31 ЯНУАРИ 2020

Съвети за връзките от бракоразводни адвокати

В светлината на идващия празник разглеждаме най-добрите съвети от хората, които виждат провала на стотици двойки