Психология : Връзки & секс29 СЕПТЕМВРИ 2018

Как мъжете различават любовта от секса

Често за тях е достатъчна чисто физическата връзка, която напълно поглъща вниманието им

Ако една жена е щастлива в брака си, тя рядко или никога няма да изневери.

Докато щастлив в брака си мъж е доста вероятно да търси странични приключения. Мъжете имат нужда от интрига, за да се почувстват млади, сексуални и уверени в себе си.

За мъжете сексът е секс, а любовта е любов

В повечето случаи жените се отказват да продължат аферата си, заради липсата на емоционални отношения. Мъжкият мозък, който има способността да разделя любовта от секса, благодарение на факта, че е разделен на отделни сектори, избира само едното. Често за него е достатъчна чисто физическата връзка, която напълно поглъща вниманието му. Все още не е ясно къде в мозъка се „намира“ любовта, но изследванията показват, че в женския мозък съществува цяла мрежа от невронни връзки между центъра на любовта и секса (хипоталамуса). И да се активизира центърът на секса е възможно само след като се активизира центърът на любовта. При мъжете очевидно подобни връзки липсват и за тях е по-лесно да разделят любовта от секса. За тях сексът е секс, а любовта е любов – и само понякога се случва да съжителстват.

Когато една жена разбере за изневяра, тя задава типично емоционалния въпрос: „Обичаш ли я?“ И, ако мъжът казва, че за него това е само секс, той е възможно да казва истината, защото има способността да ги разделя. Женският мозък е устроен така, че не може да разбере и да приеме този отговор и трудно вярва на това, че за мъжа страничната връзка не означава нищо.

Нереалистичните неща, които мъжете търсят в една жена

За жените любовта е секс, а сексът е любов

За жените емоционалното наскърбяване е фактор за разрушаване на сексуалната връзка. За жената да премине чертата, след която следва секс, означава, че се е свързала емоционално с мъжа. И, ако казва друго, не е истина. За жената да прави секс, означава, че иска да се чувства любима. Иска да усети любовта, преди да настъпи сексуалния контакт. За повечето жени, сексуален акт, лишен от любов, е изгоден само за едната страна. Женският мозък не може да се примири с определението на любовта като секс.

„Правя любов“ и „секс“ са две различни неща за мъжете – в единият случай жената е измамена. Ако не обръщаме внимание на терминологията, разлика няма да има и спор няма да има.

Когато мъжът е влюбен, той оценява високо физическата привлекателност на жената – за него любимата му е най-красива, дори и останалите да не мислят така. Ако не е много заинтересован от нея, съответно оценява физическите й данни по-ниско, отколкото тя заслужава.

Музикални клипове на границата на порното

При първа среща физическата красота играе огромна роля, но при дълги отношения по-привлекателна е топлата привързаност. Но при мъжете върху степента на женската привлекателност понякога оказва влияние и алкохолът. Жените, обратно, оценяват мъжете според личните им качества, а не според физическата им привлекателност, като на мнението им не оказва влияние нито алкохолът, нито времето.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс19 АПРИЛ 2019

Защо си станала жена под чехъл?

Жената под чехъл мисли, действа и взема решения чрез и за своя мъж

Връзки & секс15 АПРИЛ 2019

Трябва ли да споделяте парите с половинката си

Когато живеете заедно, ядете от една храна и харчите едни сметки, кой трябва да ги плаща?

Връзки & секс08 АПРИЛ 2019

Как да спасим връзката си, ако сме започнали да си омръзваме

Действайте веднага, преди рутината да навреди трайно