Има ли ваксина срещу изневярата?

Какви са типовете поведение, за да намалите риска

Има ли начин да предотвратим изневярата? За съжаление, отговорът е не.

Психолозите обаче дават надежда и заявяват, че можем да намалим риска, следвайки определени правила на поведение. Ето какви са те:

“На мен такова нещо не може да ми се случи”
Човешкият мозък е проектиран да възприема нещастията в живота като нещо, към което е имунизиран. Не, стопроцентова гаранция няма! Трябва разумно да осъзнаете факта, че изневяра може да се случи в абсолютно всяка връзка. Колкото по-рано приемеш тази истина, толкова по-подготвена ще сте да разпознаете знаците, когато са на лице.

Хиляди пъти сме чували фразите “Нe съм вярвала, че точно на мен ще се случи” или “По принцип не съм човек, който изневерява, но ето че…”. Забравете ги! Интимните връзки са сложни и мистериозни отношения, и като всяко крехко нещо, са нужни грижи и усилия, за да ги запазим здрави.

6 признака, че си струва да спасите връзката си

“Нуждая се от теб”
В интервю с хора, участвали в изневяра, те споделят, че човека, с когото са имали афера, успешно е задоволявал всички нужди, които партньора им не е могъл, било то физически или емоционални. Ако за момент хвърлим поглед към “Пирамидата на човешките нужди” на Ейбрахам Маслоу, тя ни подсказва, че човешкото щастие е правопропорционално на нивото, до което тези индивидуални нужди са задоволени. Ако не искате партньора ви да се почувства лишен от обич и грижа, трябва да му ги осигурявате ежедневно, за да не ги потърси другаде. За да избегнете подобен обрат, трябва усилено да браните първоначалната причина, която ви е събрала заедно, а именно интересът ви един към друг.

Не спирайте да бъдете свързана с емоционалния вътрешен свят на партньора си. Не разчитайте единствено на интуицията си, за да разберете, дали правите половинката си щастлива, а се научете да разговаряте за това. Успешните двойки осъзнават значимостта на физическия и емоционалния аспект в една връзка, и се стараят да задоволяват тези нужди.

Моногамия за теб и за мен
Не се страхувайте да говорите открито, относно какъв тип поведение извън рамките на вашата връзка не е приемлив за вас. Нужно е с партньора си да имате сходни разбирания по въпроса за моногамията, и заедно да поставите неписани граници на поведението си с други хора. Ако за вас закачливите флиртове с познати и непознати влизат в рамките на нормалното, вашия приятел може да смята, че имате нужда от reality check. И докато задълбавате в темата, използвайте момента да дискутирате какви сексуални желания и нужди искате партьора ви да задоволи, за да се чувствате щастлива в сексуално-моногамните си отношения.

Целия материал ще откриете в актуалния брой на списание JOY

Следвайте JOY във Facebook/JOYMagazineBulgaria и Instagram/JoyMagazine_bg

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс15 СЕПТЕМВРИ 2019

По-грозните мъже ни правят по-щастливи?

Колкото по-секси е съпругът, толкова по-стресирана е жената и рискът да се чувства потисната и недооценена скача

Връзки & секс09 СЕПТЕМВРИ 2019

Когато любовта дойде, без да сме готови за нея

Точка 3 описва едно от основните умения на хората да изграждат щастливи връзки. Обърнете му внимание!

Връзки & секс29 АВГУСТ 2019

Да, можеш да го накараш да се влюби в теб отново

Върнете лесно тръпката и близостта си, когато усетите, че във връзката е започнало да настъпва охладняване

Връзки & секс26 АВГУСТ 2019

Разкриваме сексуалните фантазии на жените и мъжете

Ето за какво най-често си мечтаят мъжете и жените в леглото