Една малко позната причина за мъжката изневяра

И тя няма нищо общо с качеството на връзката ви

Темата за предателството между двама влюбени е изключително болезнена.

Затова и толкова много психолози се занимават с темата за изневярата и това какво тласка един човек към нея. Първото нещо, което всички трябва да разберем за изневярата, е много важно – измаменият не носи вина. Каквито и проблеми да има във връзката, каквото и да липсва между партньорите, ултимативно решението дали да изневериш, или да дадеш всичко от себе си да поправиш връзката, си е лична отговорност и на мъжа, и на жената.

Причина да измамиш половинката си може да стане някакъв неразрешен проблем между вас. Може сексът да е останал в миналото, може мъжът да не чувства подкрепата на жената до себе си, може караниците да са довели до отчуждение.

Много често изневярата е просто стратегия за бягство. Когато мъжът вътрешно е уверен, че отношенията са обречени и са на приключване, той може да използва една забранена авантюра като нещо, което да ускори раздялата и в същото време да му помогне да поеме удара.

Но понякога мъжът изневерява, дори когато всичко във връзката е наред и когато обича партньорката си.

И първичният нагон не е причината за това. Причина може да стане неговото чувство за малоценност и за безпътица, ниското му самочувствие и загубата на вяра в себе си.

Кои жени се съвземат по-бързо след раздяла

Тогава той се възползва от най-голямото преимущество на чуждата жена – тя не го познава! Не познава слабостите му и страховете му, за разлика от вас. В нейните очи той може да се огледа като бял лист. Може да изживее една фантазия за самия себе си, която да му послужи като бягство от неувереността.

Мъжът изневерява, за да се види в нереален образ през нейните очи.

Той е престанал да харесва себе си, може би дори е изяждан от чувство за вина. Може би изобщо не е престанал да обича вас – той е престанал да обича себе си. И дори не се харесва.

Такъв мъж показва пълна липса на зрялост и доблест, като се поддава на изкушението на другата жена и нейния невинен поглед към собствената му персона. Ако решите да му дадете втори шанс, трябва и двамата да сте сигурни, че е осъзнал пределно ясно проблема си. И че не се опитва да прехвърля дори част от отговорността. В противен случай, по-добре продължете пътя си сама.

Мъжете и тайните, които крият от своите половинки

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс21 АПРИЛ 2019

Двата най-важни въпроса за вашата връзка

Удивително е колко много хора подминават сигналите, които са пред очите им

Връзки & секс19 АПРИЛ 2019

Защо си станала жена под чехъл?

Жената под чехъл мисли, действа и взема решения чрез и за своя мъж

Връзки & секс15 АПРИЛ 2019

Трябва ли да споделяте парите с половинката си

Когато живеете заедно, ядете от една храна и харчите едни сметки, кой трябва да ги плаща?

Връзки & секс08 АПРИЛ 2019

Как да спасим връзката си, ако сме започнали да си омръзваме

Действайте веднага, преди рутината да навреди трайно