Една малко позната причина за мъжката изневяра

И тя няма нищо общо с качеството на връзката ви

Темата за предателството между двама влюбени е изключително болезнена.

Затова и толкова много психолози се занимават с темата за изневярата и това какво тласка един човек към нея. Първото нещо, което всички трябва да разберем за изневярата, е много важно – измаменият не носи вина. Каквито и проблеми да има във връзката, каквото и да липсва между партньорите, ултимативно решението дали да изневериш, или да дадеш всичко от себе си да поправиш връзката, си е лична отговорност и на мъжа, и на жената.

Причина да измамиш половинката си може да стане някакъв неразрешен проблем между вас. Може сексът да е останал в миналото, може мъжът да не чувства подкрепата на жената до себе си, може караниците да са довели до отчуждение.

Много често изневярата е просто стратегия за бягство. Когато мъжът вътрешно е уверен, че отношенията са обречени и са на приключване, той може да използва една забранена авантюра като нещо, което да ускори раздялата и в същото време да му помогне да поеме удара.

Но понякога мъжът изневерява, дори когато всичко във връзката е наред и когато обича партньорката си.

И първичният нагон не е причината за това. Причина може да стане неговото чувство за малоценност и за безпътица, ниското му самочувствие и загубата на вяра в себе си.

Кои жени се съвземат по-бързо след раздяла

Тогава той се възползва от най-голямото преимущество на чуждата жена – тя не го познава! Не познава слабостите му и страховете му, за разлика от вас. В нейните очи той може да се огледа като бял лист. Може да изживее една фантазия за самия себе си, която да му послужи като бягство от неувереността.

Мъжът изневерява, за да се види в нереален образ през нейните очи.

Той е престанал да харесва себе си, може би дори е изяждан от чувство за вина. Може би изобщо не е престанал да обича вас – той е престанал да обича себе си. И дори не се харесва.

Такъв мъж показва пълна липса на зрялост и доблест, като се поддава на изкушението на другата жена и нейния невинен поглед към собствената му персона. Ако решите да му дадете втори шанс, трябва и двамата да сте сигурни, че е осъзнал пределно ясно проблема си. И че не се опитва да прехвърля дори част от отговорността. В противен случай, по-добре продължете пътя си сама.

Мъжете и тайните, които крият от своите половинки

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс15 НОЕМВРИ 2018

Как да преодолеете раздялата, ако се срещате често с бившия?

Срещите понякога ви връщат там, откъдето искате да избягате – вижте как да намалите щетите от раздялата

Връзки & секс10 НОЕМВРИ 2018

Как всеки път да стигате до оргазъм

Вижте какво правят жените, които се радват всеки път на това удоволствие

Връзки & секс09 НОЕМВРИ 2018

Кои са аромантиците?

И с какво се различават от асексуалните?

Връзки & секс30 ОКТОМВРИ 2018

Три вида химия за успешна връзка

Вижте защо трябва да я има между двамата