Един въпрос, който показва какви са отношенията ви с половинката

Той ще ви подскаже дали вървите в правилната посока

С един въпрос можете да си отговорите дали да отношенията ви с половинката са се променили към по-лошо или може би щастливият край не е никак далеч.

Всички връзки си имат своите падения и възходи. В един момент отношенията ни с половинката стават по-трудни от преди и лесно можем да изгубим представата си за това какво искаме и кой сме самите ние.

Джон Готман, психолог и основател на собствен институт, говори за това как отношенията между двама влюбени могат да се променят. Той консултира много двойки и им помага да преодолеят трудностите и да си възвърнат обичта един към друг.

Според него обаче първата стъпка в този процес е равносметката. Наистина не всяка връзка може да бъде спасена, просто защото тя не е правилната за нас в този момент. Начинът, който той използва, за да прецени дали двойката все още има шанс, е много семпъл – двамата трябва да отговорят на един въпрос.

“Ако кажеш на себе си от миналото, този, който беше преди връзката с половинката си, за това какви са отношенията ви сега, щеше ли да си щастлив с казаното?”

Според Готман този въпрос е толкова ефективен, защото ни кара да се замислим от гледната точка на самите себе си, не на тези, в които сме се превърнали след дългите години връзка. Много често хората се променят в хода на връзката и загубват представа кои са самите те. Женят се, имат деца, занемаряват отношенията си и дори външния си вид – и така често се оказва, че тези неща са провалили връзката.

Но всъщност е много важно да запазим част от себе си непокътната. Ако загубите това, в което се е влюбил партньорът ви, отношенията няма как да не се променят – по същия начин, както би се случило, ако вие забележите драстичната промяна в половинката си.

Затова следващият път, когато се чудите на къде вървите с любимия си – просто се попитайте този обикновен въпрос, попитайте и него. След това сами ще знаете дали всички усилия си струват.

5 неща, които провалят една връзка

Видовете целувки и какво казват те за чувствата на мъжа

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс18 СЕПТЕМВРИ 2019

Една трета от хората се връщат при бившия си. Да го направим ли и ние?

Това проучване показва интересен поглед върху темата

Връзки & секс15 СЕПТЕМВРИ 2019

По-грозните мъже ни правят по-щастливи?

Колкото по-секси е съпругът, толкова по-стресирана е жената и рискът да се чувства потисната и недооценена скача

Връзки & секс09 СЕПТЕМВРИ 2019

Когато любовта дойде, без да сме готови за нея

Точка 3 описва едно от основните умения на хората да изграждат щастливи връзки. Обърнете му внимание!

Връзки & секс29 АВГУСТ 2019

Да, можеш да го накараш да се влюби в теб отново

Върнете лесно тръпката и близостта си, когато усетите, че във връзката е започнало да настъпва охладняване