Децата на самотни родители обичат трудно

Причините защо той трудно ще ви се довери

Да бъдеш отгледан от един родител е предизвикателство както за детето, така и за родителя. Детето обаче ще трябва да се справи с дълготрайните ефекти, когато търси любовта.

Ако сте били отгледани от един родител, разбирате, че последствията са дълбоки и ще ви въздействат през целия живот. Влиянието, което оказва живота само с единия родител оставя своя белег по изненадващ начин, особено когато става дума за бъдещи отношения. За съжаление, някои деца не осъзнават последиците (и ползите) от това как са били отгледани, но ние ще хвърлим малко яснота:

Проблеми с доверието

С отсъстващ родител става по-трудно детето да се доверява на хората. Ако липсващото звено е бащата, то е много вероятно като порасне детето да има проблем с взаимоотношенията си с мъжете. Ако това е майката, тогава същият ефект има в в отношенията с жените. Проблемът идва оттам, че вече порасналото дете ще има страх да не бъде напуснато.

Да израснеш в токсично семейство

Интензивност на доверието

След като успее някак си да се довери на някого, вече порасналото дете ще даде всичко от себе си за този човек. Докато не го излъже за нещо! Тогава краят на отношенията им е почти гарантиран.

Лоялността е приоритет

Лоялността е всичко, което има значение за детето. То допуска до себе си само някои избрани хора, които възприемат като свое семейство. Това е свещена линия, която никога не трябва да бъде пресичана.

Обещанията са важни

Намирането на някого, на когото да вярва е достатъчно трудно, така че спазването на обещания, независимо колко са малки, е един от най-важните аспекти на това как детето регистрира значението на връзката.

Как да се справим с токсичните роднини без омраза

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс19 АВГУСТ 2019

Защо правим секс с много по-млади мъже?

Авторката на "Сексът и градът" Кандис Бушнел анализира този съвременен феномен, за да даде някои интересни отговори

Връзки & секс16 АВГУСТ 2019

Любов от пръв поглед, има ли такова нещо наистина?

И доколко трябва да вярваме на историите тип "Ромео и Жулиета"

Връзки & секс14 АВГУСТ 2019

Секса след раздялата - да си го позволим ли?

До какво води "една последна вечер заедно"?

Връзки & секс13 АВГУСТ 2019

Спим с по три часа по-малко, ако до нас има мъж

Специалистите ни съветват да си купим второ легло