Децата на самотни родители обичат трудно

Причините защо той трудно ще ви се довери

Да бъдеш отгледан от един родител е предизвикателство както за детето, така и за родителя. Детето обаче ще трябва да се справи с дълготрайните ефекти, когато търси любовта.

Ако сте били отгледани от един родител, разбирате, че последствията са дълбоки и ще ви въздействат през целия живот. Влиянието, което оказва живота само с единия родител оставя своя белег по изненадващ начин, особено когато става дума за бъдещи отношения. За съжаление, някои деца не осъзнават последиците (и ползите) от това как са били отгледани, но ние ще хвърлим малко яснота:

Проблеми с доверието

С отсъстващ родител става по-трудно детето да се доверява на хората. Ако липсващото звено е бащата, то е много вероятно като порасне детето да има проблем с взаимоотношенията си с мъжете. Ако това е майката, тогава същият ефект има в в отношенията с жените. Проблемът идва оттам, че вече порасналото дете ще има страх да не бъде напуснато.

Да израснеш в токсично семейство

Интензивност на доверието

След като успее някак си да се довери на някого, вече порасналото дете ще даде всичко от себе си за този човек. Докато не го излъже за нещо! Тогава краят на отношенията им е почти гарантиран.

Лоялността е приоритет

Лоялността е всичко, което има значение за детето. То допуска до себе си само някои избрани хора, които възприемат като свое семейство. Това е свещена линия, която никога не трябва да бъде пресичана.

Обещанията са важни

Намирането на някого, на когото да вярва е достатъчно трудно, така че спазването на обещания, независимо колко са малки, е един от най-важните аспекти на това как детето регистрира значението на връзката.

Как да се справим с токсичните роднини без омраза

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс10 ДЕКЕМВРИ 2019

Жени на възраст над 50 говорят за секс

Независимо от това как го правят в Холивуд, за обикновените жени реалността е, че след менопаузата сексът често... изчезва

Връзки & секс03 ДЕКЕМВРИ 2019

30 вечни истини за любовта

Тази една-единствена дума в реалността не е никак проста за осмисляне. И определено не е просто "чувство"

Връзки & секс28 НОЕМВРИ 2019

Малките знаци, че той започва да се влюбва

Колкото по-глупави съобщения изпраща, толкова е по-хлътнал

Връзки & секс27 НОЕМВРИ 2019

Пак ще се обичаме по старомодния начин?

"Осъзнатото излизане на срещи" е тенденция, която набира сили в отговор на Tinder културата