8 причини да не заживеете заедно

Не предприемайте тази сериозна крачка, само за да угодите на половинката или роднините

Имате сериозна връзка и обмисляте да заживеете заедно, но не сте напълно сигурни? Може би имате право.

Съвместното съжителство е изключително важна стъпка и имайки предвид намаляващия брой на женените двойки през последните години, много често тази стъпка се приема като равностойна на брак.

Бракът не е краят на мечтите

Абсолютно нормално е да изпитвате страх и притеснение да заживеете с половинката под един покрив, но има няколко ситуации, в които е по-добре да забавите или дори пропуснете преместването с любимия.

№1 Опитвате се да закрепите връзката си. Ако напоследък отношенията ви са се променили и то не в положителен аспект – карате се много по-често и за все по-сериозни теми или усещате, че прекарвате все по-малко време заедно – не си мислете, че преместването под един покрив магически ще разреши всичко. Много вероятно е когато се съберете в общия ви дом, отношенията ви да се влошат и дори да приключат окончателно.

9 неща, характерни за щастливите двойки

№2 Финансовото ви/му положение не е стабилно. Със сигурност никога няма съвършен момент за сериозните стъпки в живота, но ако през последните месеци не се чувствате (заедно или по отделно) финансово стабилни, е по-добре да отложите преместването. Първоначалните вноски за депозити и комисионни са високи, а и дори да заживеете във вече обзаведен дом, все ще се наложи да докупите или поправите нещо, което само ще усложни ситуацията ви.

№3 Някой все още не е пораснал. Колкото и да обичате половинката си и да мечтаете за общото ви бъдеще, ако той (а защо не и вие?) все още не е достатъчно зрял и отговорен, мечтите ви много бързо ще рухнат след като се нанесете. Обърнете повече внимание на навиците му – поддържа ли дома си чист, хладилника си пълен и документите си подредени? Ако всички тези дреболии ви дразнят сега, представете си какво би било да живеете с тях. Преместването няма да го промени за една нощ, така че обмислете какво наистина ви очаква.

Как приятелките ви могат да ви разведат

№4 Правите го, за да угодите на него/роднините ви. Усещате ли, че половинката ви притиска да се нанесете заедно? Или някое от двете семейства все по-често настоява да предприемете тази крачка? Много е хубаво, когато близките ви подкрепят и дори насърчават във връзката ви, но когато те са тези, които всъщност повдигат темата, нещата стоят по различен начин. Бързо и лесно ще им угодите ако се преместите, но после именно вие ще живеете с човека до себе си. Замислете се какви са вашите приоритети и ги отстоявайте, въпреки натиска.

№5 Налага ви се да убеждавате останалите. Когато вземете решението и го споделите с близките си, те не реагират точно както очаквате, а по-скоро са учудени и стъписани? Именно реакцията на околните ще издаде истинското им мнение за вашата връзка, което трябва да ви подскаже до колко правилна е тази стъпка и дали всъщност това е човекът за вас. Ако постоянно убеждавате всички колко сте щастливи, замислете се дали не се опитвате всъщност да убедите себе си в това?

Защо оставаме във връзка, която не ни прави щастливи?

№6 Не виждате общото си бъдеще. Имате ли усещането, че връзката ви се носи по течението и не сте сигурни накъде точно отива? Ако не може да си представите съвместния си живот или въображението ви се изчерпва само до там и съответно децата и бракът липсват от картинката, може би е време да преосмислите връзката си. Поговорете на спокойствие с половинката и обсъдете как си представяте следващите 5 или 10 години заедно и едва тогава вземете решение.

№7 Той е твърде ревнив, агресивен и/или контролиращ. Почти всяка жена обича от време на време да бъде ревнувана – това я кара да се чувства по-желана. Но ако ревността прераства в агресия и непрестанно ограничаване на излизанията или контактите ви, да заживеете с такъв човек само би влошило ситуация. Тогава ще бъдете постоянно под негов контрол и е много възможно той да се държи още по-собственически и зле с вас.

По какво да познаете ревнивия мъж?

№8 Просто е твърде рано. Невинаги е необходимо отношенията ви да куцат или роднините да ви притискат, за да трябва да забавите преместването. Понякога е възможно да сте изключително щастливи и влюбени, но да не сте готови за тази крачка. Причината? Намирате се в началото на връзката и мотивацията ви е по-скоро породена от вълнението и емоциите, отколкото от сериозно обмисляне и планиране на отношенията ви за в бъдеще. Възможно е и да сте заедно отдавна, но въпреки това да не усещате, че вашият момент е дошъл, което не бива да ви плаши, тъй като всяка връзка се развива с различни темпове.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс27 ФЕВРУАРИ 2020

Много гушкане спасява връзката от изневяра

Учени твърдят, че има пряка зависимост между това колко се гушкат двама души и това да останат верни един на друг

Връзки & секс25 ФЕВРУАРИ 2020

Госпожица недостъпната - прави ли ни тази тактика по-желани?

Проучване доказва колко ефективна е любимата тактиката на жените

Връзки & секс20 ФЕВРУАРИ 2020

Прочетете какво да НЕ правите, ако искате да се разделите с един мъж достойно

Една от честите грешки е "най-накрая да си кажем всичко", без да проявим дипломация и съчувствие към другия

Връзки & секс18 ФЕВРУАРИ 2020

Какво е секс на бавен огън и за кого е полезен

Ако сте започнали да губите желанието си, тази лесна техника ще ви помогне