5 неща, които провалят една връзка

Или кои са опасностите за отношенията ви

Всяка една връзка изисква много усилия и труд, но има неща, които могат да я провалят с лекота. Ето кои са те и как да ги избегнете.

С множеството капани, които застрашават отношенията ни с половинката, трудно можем да ги спрем от това да провалят цялата връзка. Но пък ако елиминираме тези потенциални проблеми, отношенията ни ще са по-добри от всякога.

Технологиите

Колкото помагат, толкова и провалят нещата. Благодарение на технологиите можем да комуникираме с половинката си дори и да сме надалеч един от друг. Но по същия начин може и да ни отчужди, когато сме заедно с тях.

Опитайте се да отделяте максимално внимание на партньора си. Според психолозите е много добра идея да си наложите правило да не използвате телефони в леглото. Това е вашето най-интимно място и трябва да бъде само ваше, а не на цял инстаграм също.

Гордостта или начина на мислене “аз съм винаги прав”

Съвсем нормално е сред всички прекрасни неща във връзката да има и много моменти, в които сте на различно мнение и да не можете да се споразумеете. Но ако не знаете как да се справите в тези случаи, те може да прераснат в спорове. Най-често виновникът за това се оказва гордостта.

Никой не иска да си признае, че греши, а дори и да го направи, търси начин да обърне нещата в своя полза. В един момент се карате за исторически факт и накрая става спор за това кой винаги бърка къде се оставят чиниите вкъщи.

Финасовата изневяра и защо е толкова опасна

Никой не е перфектен и това трябва да бъде едно от нещата, които трябва да приемем в една връзка. Дори и сега един от вас да греши, другият също ще го направи в един момент и това е нормално. Признайте си, когато грешите и продължете напред.

Обвиняването

Както казахме по-горе, проблеми се случват. Но значи ли, че трябва да се обвинявате за това – себе си или човека до вас. Когато търсите вината един в друг, само създавате нови поводи за скандали и кавги.

Видовете целувки и какво казват те за чувствата на мъжа

Ако вината е негова приемете, че такива неща се случват и е по-добре да простите, от колкото да загърбите отношенията. В случаите, когато вие сте сбъркали, той също ще ви разбере.

Неизказаните очаквания

Добрата комуникация е в основата на добрата връзка. Ако очаквате от партньора ви винаги да чете мислите ви и да знае какво искате, то ще оставате разочаровани постоянно.

Говорете с половинката си какво искате, как се чувствате и как се надявате да се развият вашите отношения. Когато знаете намеренията и желанията на двама ви, можете много по-лесно да постигнете разбирателство.

Стриктното планиране

Решили сте, че задължително ще се ожените до 26 и ще имате деца на 28? Супер, но в една връзка нещата рядко протичат точно по план. И това всъщност е хубаво, защото всъщност никога не знаете как може да се промени идеята ви за перфектни отношения.

Има ли надежда, ако сме спрели да правим секс?

И макар и да е хубаво да имате някаква яснота какво искате, не се стресирайте, ако излезете от стриктния план. Това само ще натовари връзката ви и ще предизвика ненужно неразбирателство между вас.

Двата най-важни въпроса за вашата връзка

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс09 ОКТОМВРИ 2019

Проучване показва, че хората с връзка от разстояние са по-щастливи

Оказва се, че често срещаното схващане, че връзките от разстояние нямат бъдеще, не винаги е внярна

Връзки & секс29 СЕПТЕМВРИ 2019

Колко често трябва да правим секс, за да сме щастливи

Не се притеснявайте - сексът дори веднъж седмично е достатъчен, за да ни направи по-щастливи и здрави

Връзки & секс24 СЕПТЕМВРИ 2019

Наистина ли е в природата ни да бъдем неверни?

Според науката, в природата на човек не е закодирано да бъде верен на един партньор

Връзки & секс23 СЕПТЕМВРИ 2019

Само си мислите, че тези 6 неща са секси

Тези разпространени женски заблуди за това какво привлича и възбужда мъжете пречат на добрия флирт и на секса