Психология : Връзки & секс24 ФЕВРУАРИ 2019

5 неща, характерни за несигурните мъже

Постоянните разпити са едни от първите предупредителни знаци

По-страшно от жена, която няма какво да е облече е мъж, който не може да вземе решение.

Несигурните мъже са сред най-трудните за разпознаване, защото те винаги имат перфектното оправдание за всичко, както и невероятното умение да убеждават, че вината никога не е у тях.

Все пак, има няколко неща – 5 ако трябва да сме точни – по които може да познаете дали човекът до вас е несигурен и колеблив мъж, или всичко това е само в главата ви.

Той винаги се съмнява във вашите мотиви.

Когато мъжът не е сигурен в себе и респективно в своите действия, е напълно нормално той постоянно да се съмнява и във вашите. Ако вие сте амбициозни и упорити, това със сигурност ще ви тежи и пречи. Освен това, непрестанното съмнение неминуемо ще ви донесе усещането, че той ви няма доверие или не вярва в способностите ви. Обърнете внимание на това колко често той има нужда от потвърждение и разяснение за всяка ваша стъпка или взето решение.

Той винаги се сравнява с вас.

За несигурния мъж вие сте по-скоро конкурент и враг, от колкото пример, който да следва или човек от когото да се мотивира. Следователно, той постоянно ще се сравнява с вашите успехи, ще брои пътите в които се е оказал прав по време на спор или дори това кой от двама ви си е купил по-скъпа вещ напоследък. Нормално е между вас да има известна конкуренция, но ако тя не е градивна, нещата може би са обречени.

Думите, които са като смъртна присъда за любовта

Той винаги застава в защитна позиция.

Когато се карате или спорите, той търси оправдания и се опитва да се защитава, от колкото да се опитва да решите проблема. Защитната реакция е напълно нормална, когато човек се чувства нападнат, но тя е по-скоро първосигнална, от колкото начин да се стигне до консенсус. Ако вие подхождате внимателно и със спокоен тон, а отсреща винаги срещате отпора, това може да ви говори само, че за мъжа до вас приоритет е не връзката ви, а егото и честта му.

Той винаги търси вашето одобрение.

Несигурният мъж може да ви приема за конкуренция, но той има отчаяна нужда от вашето одобрение. Начинът по който го показва обаче е по-скоро агресивен: когато вие не отразите някоя негова победа, не го похвалите или пропуснете да му се възхитите (дори без причина), той ви обвинява, че не го оценявате. Вместо да подходи зряло и открито да сподели, че вашето мнение е важно за него, той постоянно ви напада, което разбира се, само ви демотивира да го хвалите.

Жените, които мъжете обичат да зарязват

Той винаги иска да ви контролира.

Това може би е най-типичната черта на несигурният мъж – нуждата да контролира всяко ваше действие, дума и дори отношенията ви с други хора. Заради липсата на увереност в себе си, той постоянно иска да знае къде се намирате, с кого разговаряте и какво си мислите. Дори това да не ви притеснява и да споделяте всичко открито, за него никога няма да е достатъчно, а у вас ще остане усещането, че винаги ви наблюдават и следователно нямате право на грешки, а за спонтанност може просто да забравите.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс12 ФЕВРУАРИ 2020

Прочетете това, ако имате манипулативен човек в живота си

Специалистите разкриват метода,, с който можем да се справим с този типаж личности

Връзки & секс06 ФЕВРУАРИ 2020

Позволете ни да ви спасим от тъпите съвети за любовта

Вместо това, в тази статия имаме няколко кратки и много разумни препоръки от психолози и други професионални експерти по връзките

Връзки & секс31 ЯНУАРИ 2020

Съвети за връзките от бракоразводни адвокати

В светлината на идващия празник разглеждаме най-добрите съвети от хората, които виждат провала на стотици двойки