Психология : Връзки & секс24 ФЕВРУАРИ 2019

5 неща, характерни за несигурните мъже

Постоянните разпити са едни от първите предупредителни знаци

5 неща, характерни за несигурните мъже

По-страшно от жена, която няма какво да е облече е мъж, който не може да вземе решение.

Несигурните мъже са сред най-трудните за разпознаване, защото те винаги имат перфектното оправдание за всичко, както и невероятното умение да убеждават, че вината никога не е у тях.

Все пак, има няколко неща – 5 ако трябва да сме точни – по които може да познаете дали човекът до вас е несигурен и колеблив мъж, или всичко това е само в главата ви.

Той винаги се съмнява във вашите мотиви.

Когато мъжът не е сигурен в себе и респективно в своите действия, е напълно нормално той постоянно да се съмнява и във вашите. Ако вие сте амбициозни и упорити, това със сигурност ще ви тежи и пречи. Освен това, непрестанното съмнение неминуемо ще ви донесе усещането, че той ви няма доверие или не вярва в способностите ви. Обърнете внимание на това колко често той има нужда от потвърждение и разяснение за всяка ваша стъпка или взето решение.

Той винаги се сравнява с вас.

За несигурния мъж вие сте по-скоро конкурент и враг, от колкото пример, който да следва или човек от когото да се мотивира. Следователно, той постоянно ще се сравнява с вашите успехи, ще брои пътите в които се е оказал прав по време на спор или дори това кой от двама ви си е купил по-скъпа вещ напоследък. Нормално е между вас да има известна конкуренция, но ако тя не е градивна, нещата може би са обречени.

Думите, които са като смъртна присъда за любовта

Той винаги застава в защитна позиция.

Когато се карате или спорите, той търси оправдания и се опитва да се защитава, от колкото да се опитва да решите проблема. Защитната реакция е напълно нормална, когато човек се чувства нападнат, но тя е по-скоро първосигнална, от колкото начин да се стигне до консенсус. Ако вие подхождате внимателно и със спокоен тон, а отсреща винаги срещате отпора, това може да ви говори само, че за мъжа до вас приоритет е не връзката ви, а егото и честта му.

Той винаги търси вашето одобрение.

Несигурният мъж може да ви приема за конкуренция, но той има отчаяна нужда от вашето одобрение. Начинът по който го показва обаче е по-скоро агресивен: когато вие не отразите някоя негова победа, не го похвалите или пропуснете да му се възхитите (дори без причина), той ви обвинява, че не го оценявате. Вместо да подходи зряло и открито да сподели, че вашето мнение е важно за него, той постоянно ви напада, което разбира се, само ви демотивира да го хвалите.

Жените, които мъжете обичат да зарязват

Той винаги иска да ви контролира.

Това може би е най-типичната черта на несигурният мъж – нуждата да контролира всяко ваше действие, дума и дори отношенията ви с други хора. Заради липсата на увереност в себе си, той постоянно иска да знае къде се намирате, с кого разговаряте и какво си мислите. Дори това да не ви притеснява и да споделяте всичко открито, за него никога няма да е достатъчно, а у вас ще остане усещането, че винаги ви наблюдават и следователно нямате право на грешки, а за спонтанност може просто да забравите.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Има ли надежда, ако сме спрели да правим секс?
Връзки & секс20 ОКТОМВРИ 2020

Има ли надежда, ако сме спрели да правим секс?

Ето как да разпалите искрата отново

4 неща, които никога не бива да правим след скандал
Връзки & секс17 СЕПТЕМВРИ 2020

4 неща, които никога не бива да правим след скандал

Всяка от тези грешки може да бъде пагубна за доверието във връзката

5 предупредителни знака да не се събирате с бившия
Връзки & секс25 АВГУСТ 2020

5 предупредителни знака да не се събирате с бившия

Тези типове поведение често се появяват след раздялата