Традициите за кралските деца

Вижте защо кралските майки са длъжни да се занимават и с политика, а гледачките на кралските бебета спокойно могат да кандидатстват за работа в MI-6

Кралските деца не се раждат всеки ден и това е причината след всяко обявление за очакване на нов наследник в кралското семейство, букмейкърските залози да нарастват мълниеносно.

Около отглеждането и възпитанието на децата в кралското семейство съществуват интересни традиц

1.НОРМАТА В КРАЛСКОТО СЕМЕЙСТВО Е НЕ ПО-МАЛКО ОТ ДВЕ ДЕЦА

Тя съществува отпреди 60 години, но се спазва и до днес в британската кралска фамилия.

2. ЗА БРЕМЕННОСТТА СЕ СЪОБЩАВА СЛЕД 12-ТА СЕДМИЦА

Херцогинята на Кембридж стана изключение от правилото да пази в тайна бременността си до третия месец. Но Катрин се „издаде“ заради невъзможността си да посещава официални събития заради рядка и опасна форма на токсикоза, от която херцогинята страдаше по време на бременността си.

3. ПОЛЪТ НА БЕБЕТО СЕ ПАЗИ В ТАЙНА ДО ПОСЛЕДНО

Никой до този момент не е нарушавал тази традиция. Гадае се по облеклото на херцогинята (дали е предимно в синьо или в розово).

Кръщенето на принц Джордж

4. В КРАЛСКОТО СЕМЕЙСТВО Е ПРИЕТО РАЖДАНЕТО ДА Е ВКЪЩИ

В продължение на много векове е било така. Самата кралица е родила всичките си синове в Бъкингамския дворец, а Анна – в Кларънс Хаус. Първата, която е прекъснала тази традиция, е принцеса Даяна. Синовете й Уилям и Хари са родени в болница Сейнт Мери.

5. РАЖДАНЕТО СЕ ИЗВЪРШВА ОТ ОФИЦИАЛНИЯ КРАЛСКИ ГИНЕКОЛОГ

Раждането на принц Джордж е извършено от сър Маркъс Сетчъл – водещ гинеколог във Великобритания, който дълги години е служил при самата кралица Елизабет.

6. ПО ВРЕМЕ НА РАЖДАНЕТО Е ДЛЪЖЕН ДА ПРИСЪСТВА И ПРЕДСТАВИТЕЛ, КОЙТО НЕ Е ОТ КРАЛСКОТО СЕМЕЙСТВО

Това се налагало, за да не може „коварната“ монархия да измами народа (раждането на кралица Елизабет например било наблюдавано от министъра на вътрешните работи на Великобритания). Свидетелят трябва да потвърди, че детето, което е родено, е наистина това, което е показано на обществеността. С този ритуал е приключено през 1948 г при раждането на принц Чарлз. Все пак кралската власт вече имала изключително номинален характер.

Любопитно е, че на бащите не е позволено да наблюдават раждането. Елизабет II първа нарушила тази традиция. Тя се увличала отлитература за възпитанието на деца и разрешила по време на 4-то й раждане да присъства съпруга й. В присъствието на принц Чарлз са и двете раждания на принцеса Даяна. Принц Уилям също присъства на раждането и на тримата си наследника.

7. РАЖДАНЕТО НА НАСЛЕДНИКА СЕ АНОНСИРА ПО ОСОБЕН НАЧИН

Херцогът и херцогинята на Кембридж станаха първите, които съобщиха за раждането на първото си дете в интернет чрез пресофиса на Двореца в Кенсингтън. Когато се роди дете в кралското семейство, пред Бъкингамския дворец се поставя позлатен статив, на който се поставя изявлението.

8. В ЛОНДОН ЗАЛПОВЕ ИЗВЕСТЯВАТ РАЖДАНЕТО НА ПРИНЦЕСАТА ИЛИ ПРИНЦА

62 оръдия, разположени в близост до Тауър бридж и 41 пушки около Бъкингамския дворец отдават почит към новородения наследник и неговите родители.

9. БРИТАНСКИТЕ ПРИНЦЕСИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ КЪРМЯТ

Кралица Елизабет е кърмила всичките си 4 деца, както и принцеса Даяна. През Средновековието се смятало, че момичетата оглупявали, ако не били кърмени.

10. УИНДЗОР РАЗРЕШАВА НА БАЩИТЕ ДА СЕ ГРИЖАТ ЗА ДЕЦАТА СИ

След раждането и на двете си деца, принц Уилям е получил законен отпуск по бащинство, разбира се неплатен.

11. КРАЛСКИТЕ ДЕЦА МОГАТ ДА ИМАТ ПО 4 ИМЕНА

Пълното име на принц Джордж е Джордж Александър Луи, на принцеса Шаролт – Шарлот Елизабет Даяна, на херцога на Кембридж е Уилям Артър Филип Луи. В имената им се повтарят имената на великите британски предци.

12. КРАЛСКИТЕ ДЕЦА СА ДЛЪЖНИ ДА ХОДЯТ НА ДОМАШНО УЧИЛИЩЕ

Пръв, който обаче е получил образованието си в училище, е не принц Уилям, а принц Чарлз.

13. ДЕЦАТА НЕ ТРЯБВА ДА ОБЩУВАТ С БАБА СИ И ДЯДО СИ, АКО СА ОТ ПРОСТОЛЮДИЕТО

С тази традиция е скъсала първа херцогинята на Кембридж, която, както всички знаят, е твърде близка със семейството си. Баба й Карол Мидълтън е единстената, на която Катрин поверява децата си изцяло сами в имението на родителите си в Бъркшир. Това е в разрез с традицията, но е единственото място, където тя и Уилям посрещат Коледа.

Вижте още за проблемното семейство на Меган Маркъл

14. КРАЛСКИТЕ ГЛЕДАЧКИ СА ОБУЧАВАНИ ЗА СПЕЦИАЛНИ АГЕНТИ

Това не е шега. Преди да бъде поверено детето на друга жена, тя трябва да бъде обучена в кралския протокол, както и на всички мерки за безопасност, дори и таекуондо.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЕМЕЙСТВО

Семейство02 ЮНИ 2019

Бебе се роди с омбре по рождение

Снимките на детето станаха сензация в интернет

Семейство30 МАЙ 2019

Най-малкото бебе в света се пребори за живота си

Сейби, родена преждевременно с тегло от едва 254 грама, оцеля като по чудо и вече е изписана, за да се прибере у дома

Семейство15 МАЙ 2019

10 красиви цитата за семейството

15 май е Денят на семейството, затова събрахме за вас 10 цитата, които ни напомниха за чувството на семейния уют

Семейство13 АПРИЛ 2019

Нещата, които бременните мразят да чуват

"Поспи си сега, че после ще забравиш какво е спане" и още реплики от категорията остра липса на такт