Prodavalnik : Психология : Кариера02 ФЕВРУАРИ 2015

Какви не трябва да бъдем на работното си място

5 роли, в които по-добре да не влизате

Какви не трябва да бъдем на работното си място

Дори в наши дни за мъжете е много по-лесно да се интегрират на работното място, защото работата в екип и груповото мислене са заложени в тяхното ДНК. 

За нас нещата изглеждат доста по-трудни. Често си мислим, че за да демонстрираме на колегите си какво точно държим да постигнем, трябва постоянно да се доказваме – често като такива, каквито всъщност не сме.
Ето някои роли, в които не трябва да попадате. 

Майката-орлица

Хубаво е да помогнете на колега, който изпитва някакви затруднения или не може да се справи с технически проблем, но не го превръщайте в навик. Рискувате да започнете да оставяте собствената си работа на заден план, за да можете да асистирате на другите. Същото важи и за малките неща. Ако в стремежа си да се харесате започнете да правите кафета на колегите, рискувате те да привикнат и несъзнателно да започнат да ви молят и за други услуги. 

Мъжкият стил 

Няма никаква причина да възприемате прекалено мъжкото облекло за нормално за работното място. Ако се обличате като мъж, това ще накара останалите да ви третират като мъж. Може да ви изглежда странно, но за някои дами строгото облекло не дава никакви индикации за женственост. Прическа и лек грим няма да навредят на професионалния ви имидж, доверете ни се. 
Какви не трябва да бъдем на работното си място

Момичето с извиненията 

Не е нужно да се извинявате всеки път, когато давате напътствия на някой или пък го поправяте, само защото ви е страх да не получите негативна реакция. Това се свързва основно със слабохарактерност, особено на работното място. Не просете извинения, защото всъщност си вършите работата и не се подценявайте за сметка на останалите. 

Кралицата 

Във всеки офис има по една и е факт, че не е сред любимките на колегите си. Това е роля, която задължително трябва да избягвате. Може и да си мислите, че с разпореждане и напереност печелите уважение в очите на другите, но единственото, което трупате, са негативи. Така създавате неблагоприятна работна среда и в случай, че ви се наложи да поискате помощ, е много вероятно никой да не се отзове. 

Фалшивия талант

Това е колегата, който приема възможно най-много работа, но има най-малко изпълнителност. Наема се с непосилни за него задачи, а след това търси помощ за изпълнението им, за да си припише всички заслуги накрая. Как ще го познаете? Ами лесно – обикновено е в добри отношения с всички, особено с шефовете, граничещи с подмазване. 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА PRODAVALNIK

Жените трябва да спят един час повече от мъжете
Prodavalnik15 ЯНУАРИ 2020

Жените трябва да спят един час повече от мъжете

И още интересни факти за съня

Шегувате ли се? Нямам от какво да се оплача!
Prodavalnik27 СЕПТЕМВРИ 2019

Шегувате ли се? Нямам от какво да се оплача!

Няколко изключителни жени накратко обобщават какво е за тях остаряването

4 малко по-различни идеи за ежедневен грим
Beauty04 ЮЛИ 2019

4 малко по-различни идеи за ежедневен грим

Разчупете рутината в края на сезона!

Топлата вода с мед дава повече енергия от кафето
Prodavalnik04 ЮЛИ 2019

Топлата вода с мед дава повече енергия от кафето

И още ползи от тази вълшебна напитка за здравето