Как да останем мотивирани на работното място през лятото?

В дните преди ваканция е трудно да запазим мотивация

През лятото трудно можем да останем мотивирани да влагаме всичко от себе си в работата, когато хубавото време навън ни привлича.

Лесно можем да се разсеем на работното място, когато виждаме колко хубаво е времето навън и как всички познати са на почивка. От това, обаче, страда развитието ни в кариерата.

Как да се преборим с това? Психолозите съветват няколко начина:

Създайте си план и организирайте работата си

Когато сме затрупани с тонове задачи, които не знаем как да организираме, много по-трудно бихме се чувствали щастливи да се върнем на работното място. Отделете си един ден, в който да си съставите план за развитие на следващите няколко седмици. Когато имате яснота как трябва да се развиват нещата и знаете какво следва след кое, е много по-лесно да запазите мотивацията си.

Говорете с шефа си за разместване на часовете

Изследванията показват значително увеличаване на мотивацията при хора, имат възможност да разпределят работните си часове през седмицата. Ако можете да работите повече време през средата на седмицата, за да си тръгнете по-рано в петък и да си направите по-дълъг уикенда, това значително ще подобри как се справяте със задачите си.

Взимайте си почивка

Когато имате тази възможност, давайте си шанс за отдих. Правете интересни неща през уикенда и си вземете отпуска в удобно за вас време. Това ще ви накара да се чувствате по-доволни в положението, което сте, и ще повиши мотивацията ви.

Запълвайте часовете след работа подобаващо

Въпреки че почивката е важна, не трябва да се отпускате твърде много. През работната седмица, когато свършите смяната си, не се прибирайте към обичайната си рутина. Правете поне по едно продуктивно нещо, което да ви даде допълнително чувство за принадлежност.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КАРИЕРА

Кариера11 ОКТОМВРИ 2019

Онлайн навиците, които вредят на кариерата ви

Следващият път се замислете, преди да натиснете "Сподели"

Кариера01 ОКТОМВРИ 2019

30 лесни начина да станем по-продуктивни

Това са малките стъпки към големите цели

Кариера16 СЕПТЕМВРИ 2019

Без твоя екип ти си нищо, съветва Ана Уинтур

Мнението на хората в екипа ви има огромно значение, убедена е Ана Уинтур, която ще проведе своя първи майсторски клас за успешно лидерство

Кариера07 АВГУСТ 2019

7 грешки във външния вид, които съсипват кариерата

Цветенцата по ноктите могат да ти костват повишението