Психология : Better me02 СЕПТЕМВРИ 2018

Уверените мацки носят червено, забавните – жълто

Цветът на дрехите ви издава вашия характер

Цветът, който най-много присъства в гардероба ни, издава характера ни и влияе на това как околните ни възприемат.

Това е предмет на изучаване от множество специалисти, които разкриват какви сме според цветовете, които предпочитаме да обличаме. Ето какво показват проучванията:

Червен

Червеният цвят предпочитат по-уверените дами или тези, които искат да привлекат внимание. Този огнен цвят подсказва, че вие сте страстни и романтични натури, които обичат погледите да са приковани в тях.

Бежов

Бежовият цвят обикновено е любим на дамите, които предпочитат разума и премереността. Любителите на този цвят обикновено са спокойни и уравновесени.

Жълт

Дамите, които обичат да се обличат в жълто, са весели и забавни. Обикновено става въпрос за креативна личност, която търси вдъхновение и обича да “разплита” различни загадки.

Зелен

Зеленият цвят е за спокойните и земни жени. Светлите нюанси обикновено се олицетворяват със състояние на безразличие, а тъмнозеленото – със спокойствие. Зеленото е цветът на мира и късмета и много хора биха ви завидели за спокойствието и хладнокръвието, което внушавате.

Син

Синият цвят може да бъде едновременно успокояващ, но и студен. Той обикновено е предпочитан от хората на крайностите, които често си менят настроението. Психолозите го идентифицират и с душевна отпуснатост, с кротък, лек и спокоен начин на живот.

Виолетов

Това е любимият цвят на мелахолиците, които често се вглъбяват в себе си. Той е присъщ и за дамите, които са мотивирани, борбени, изискани и творчески настроени.

Златист

Това е цветът на мъдростта. Той е символ на стремежа към власт и величие, присъщи за почитателите на този нюанс.

Оранжев

Този цвят е предпочитан от енергични натури, които вечно търсят предизвикателствата и положителните емоции. Все преценете добре дали този цвят ви отива, тъй като той не е за всеки цвят кожа.

Розов

Розовото обикновено е предпочитано от малките момичета. Ако обаче и като възрастни предпочитате този цвят, това издава, че сте по детински наивни, добри, смирени и много романтични.

Черен

Ако сте почитателка на черното, вие сте властна, сериозна и отговорна личност. Хората виждат във вас истински лидер, вдъхвате увереност и респект. Вие обаче имате повишена потребност от независимост и често не признавате чуждия авторитет.

Бял

Това е един от универсалните цветове. Хората, които предпочитат да се обличат в бяло, се стремят към съвършенство. Бялото още символизира чисотата, ето защо хората, които го носят са невинни, душевно смирени и много добри родители и приятели.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

Better me14 СЕПТЕМВРИ 2019

Как да спра да анализирам прекалено?

Когато човек анализира прекалено, това не само не решава проблемите в повечето случаи, но краде от времето ни за радостите, от които душата има нужда

Better me11 СЕПТЕМВРИ 2019

5 дни депресия след ваканцията

Адаптирайте се като се върнете по-рано от отпуска

Better me05 СЕПТЕМВРИ 2019

Пет дни без Фейсбук правят чудеса за душата

Пасивното използване на социалната мрежа масово влошава емоционалното състояние на потребителите

Better me27 АВГУСТ 2019

Изненадващо откритие: Котките скъсяват живота на жените

Три различни проучвания свързаха котките с повишен риск от рак при жените