Психология : Better me12 ДЕКЕМВРИ 2012

Това ще бъде твоята година!

В края на годината си правим равносметки и даваме обещания пред себе си, че догодина ще постигнем всичко. Е, време е да го направим!

В края на годината си правим равносметки и даваме обещания пред себе си, че догодина ще постигнем всичко. Е, време е да го направим!

В последните дни на новата и в първите дни на старата година отделяме време за разсъждения относно това какво сме постигнали, докъде сме с реализацията на мечтите си, какво искаме да променим и какво да подобрим в себе си.

Защо обаче всички търсим негативите и се съсредоточаваме над това, което не сме постигнали, а не над това, в което имаме успех? За да бъдем все по-успешни и по-успешни трябва да направим точно обратното – да се фокусираме върху това, за което сме се борили и сме работили упорито. 

Със сигурност всеки от нас има за какво да се зарадва. Когато си направиш равносметка, ето няколко начина да повдигнеш настроението си и да започнеш новата година с усмивка:

1. Стартирай с ясен мотив. Открий какво е важно за теб и какво ще ти е нужно за да се вдъхновиш и мобилизираш, докато не постигнеш успех!
2. Освободи се от личните си граници, които пречат да се отпуснеш и да се промениш.
3. Вярвай в себе си и се опитай да станеш по-мотивирана и уверена, че можеш да постигнеш всичко.
4. Доверявай се на инстинктите си.
5. Изготви си списък с цели, които искаш да постигнеш сама. Бъди независима.

И все пак помни, че пътят към мечтите зависи от собствената мотивация, решимост и борбеност. Никой няма да ти помогне така, както ти сама можеш да си помогнеш, стига да решиш, че искаш нещо достатъчно силно!

Виж още:
Щастливци на работа
Отпусни се и се наслади на момента… 5 златни правила
Парите не купуват щастие

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

Better me08 МАРТ 2019

Кои са навиците на щастливите хора

За да бъдем щастливи не ни трябват големи богатства или чудеса, просто няколко добри навика.

Better me27 ФЕВРУАРИ 2019

Тест: Оставяш ли парите да контролират живота ти?

Проблемите с парите влияят на всички аспекти на живота ни, понякога твърде много. Този тест ще ти каже дали финансите контролират щастието ти.

Better me20 ФЕВРУАРИ 2019

Как да си организираш времето след работа

След работа ни се иска да свършим милион неща, а никога не успяваме. С тези идеи за организация на времето ще можеш максимално да се възползваш от деня си.

Better me12 ФЕВРУАРИ 2019

За да излизате винаги добре на снимки, спазвайте тези 8 правила

Отговаряме на въпросите "Как да застана?" и "Къде да си сложа ръцете?"