Токсичните типове хора, с които да се разделите

Кои ваши “приятели” ви вредят

Всички си имаме един или двама “приятели”, които по-скоро ни вредят, отколкото да черпим енергия от тях.

Ако имате в живота си такива познати, които ви тежат и ви взимат много повече, отколкото дават, може би е време да обмислите как пътищата ви да се разделят.

А ние ви даваме идея кои са тези хора, които ви тормозят.


Офисните клюкари


Понякога не е зле да си поемете въздух от работа и да чуете това-онова за офисните интрижки, но ако любителите на клюки се отбиват твърде често до бюрото ви, май е време да се замислите.
Психолозите съветват да се отървем от този тип хора. Защото без тях една жена израства по-силна в усещането си за собствената си стойност и може да се превърне в незаменима част от професионалната си среда.


Бившият, който звъни за секс


Със сигурност не е зле да си имате другарче за секс, чийто номер ви е сложен на бързо набиране, но отговорете честно – присъствието му в живота ви внася в него стойност или по-скоро отнема такава?
Задържането на бившия само за секс всъщност изгражда бариери пред собственото ви щастие. Като се отървете от този човек, ще преодолеете старите чувства и емоционлана привързаност, ще отворите сърцето и ума си за нови изживявания и връзки.


Неудачницата

Не я харесвате особено много, но се срещате с нея от чувство за вина. Истината е, че това не е добре нито за нея, нито за вас.
Много по-ефективно е да сте заобиколени от хора, които излъчват позитивна енергия, отколкото от тези, които изсмукват вашата енергия, за да поддържат своя живот. Дайте на неудачницата пространство и си намерете приятели, които са на вашето ниво.


Несериозникът

Той твърди, че обича да прекарва времето си с вас, но никога няма да сложи пръстен на ръката ви. Всъщност дори няма да ви позволи да си оставите четка за зъби в апартамента му. Вие заслужавате да бъдете единствената, ако не за него, то за някой друг.
Да бъдете с мъж, който няма да се обвърже сериозно с вас може да повлия на самочувствието ви, казват психолозите. Което от своя страна ще ви донесе депресивни мисли и поведение.


Милостивият


Винаги ще се намери някой роднина, който ще се опитва да оправи живота ви.
Роднината, който се смилява над вас и се опитва да ви помогне в различни сфери от живота ви, може по-скоро да ви накара да се почувствате зависими и на вас не може да се разчита. Без този човек в живота ви ще сте способни да изживеете сами грешките си, така че да се поучите от тях и да не ги повтаряте.

Приятелката враг


Тя ви е приятелка, но в същото време и враг. Дали това е забавно?
Жените заслужават приятелства, в които взаимно се подкрепят за успехите, вместо да си напомнят за провалите. По-несигурните в себе си жени обаче често бъркат, смятайки че приятелките им имат нужда да чуят как е възможно да се провалят в това или онова. Подкрепата ни кара да се чувстваме по-добре, затова не е зле да обмислите какво точно получавате от приятелките си.


Нещо като приятелка


Тя забравя да ви върне обажданията в продължение на месеци, не удостоява с присъствието си важни за вас събития. Когато имате среща, тя закъснява или променя плановете в последната минута.
Направо я зарежете. Тази “приятелка” не уважава вас и времето ви. По-добре прекарайте това време с хора, които оценяват приятелството ви и които са заинтересовани от вас.

Стар другар


Може да е приятел от университета или от друг период от живота ви, но всичко за което си говорите е миналото.
Супер е да имате стари приятели, но ако това е всичко, което ви свързва, значи не сте продължили живота си и не градите нови спомени. Живейте в настоящето и прекарвайте време с хора, с които искате да изградите нови спомени. Следващият път, когато тя или той се обади за среща, пропуснете и отделете това време за новите си приятели.

Интриганта


Може би се опитва да ви накара да шпионирате бившия или ви въвлича в интриги, тази приятелка винаги се мъчи да ви направи част от нейните мръснишки планове. Споделяйте времето си с по-приятни хора.
Истината е, че едно такова “приятелство” звучи по-скоро сякаш на нея просто ѝ се иска да има някой, който ще падне заедно с нея, когато се сгромоляса.

Прочетете още на страница ii


Любовен хороскоп за 2014

Покажете секси жената, която се крие във вас
10 начина да бъдем убедителни

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

Better me05 МАЙ 2019

Невероятната сила на тишината да лекува

Два часа пълна тишина подобряват паметта и балансирате емоциите, доказаха учени

Better me30 АПРИЛ 2019

Методът Помодоро и защо работи

Това е най-ефективният life hack от 1980 насам.

Better me16 АПРИЛ 2019

50 научни факта за това как ни влияят цветовете

Знаехте ли, че синьото ни предразполага да харчим повече пари?

Better me25 МАРТ 2019

Как пилеем парите си, без да усетим

Ако спрем да правим тези няколко неща, можем да закърпим дупките в месечния бюджет