Психология : Better me25 ОКТОМВРИ 2018

Прочетете това, ако завиждате на другите жени

Не е интересно за другите дали е така, интересно е да го признаете пред себе си

Всички сме несъвършени, а завистта е сред най-разпространените чувства.

Почти винаги сме склонни да искаме това, което нямаме. Но когато почувстваме, че ни обхваща завист, добре е да контролираме това чувство. Завистта ни лишава от истинско щастие, което всъщност заслужаваме.

Трябва да направим крачка назад и да погледнем ситуацията отстрани. В живота ни има много добри неща. Много неща, за които си струва да бъдем благодарни. Със сигурност много хора ревнуват от това, което имаме ние в живота си. Но всъщност завистта лишава хората от щастливия живот, който могат да имат.

Когато завиждате, животът започва да ви се струва незадоволителен и непълноценен. Завистта до такава степен заема мислите ви, че спирате да забелязвате хубавите неща около вас. А това е изтощително. Когато завиждате, хабите енергията си за негативни емоции. А те винаги изискват повече енергия. Трябва да освободите повече място за позитивни емоции.

Ето какво трябва да направите, за да спрете да завиждате.

1_Осъзнайте кои сте всъщност и какво имате в живота си.

Ако забележите, че постоянно завиждате на другите жени, вероятно просто не разбирате докрай коя сте всъщност. Може би имате твърде много комплекси, с които не можете да се справите, но трябва, ако искате да станете по-добри. Може би мислите, че другите жени са по-добри от вас и живеят по-добре от вас. Но това често е далеч от истината. Замислете се дали социалните мрежи не са създали тази илюзия и трябва ли да живеете в нейния плен?

15 цитата на Карл Юнг, които ще випомогнат да разберете себе си 

Другите имат подобни на вашите проблеми, а ако не са подобни, са други проблеми. Имат и недостатъци, и слабости. А вие в същото време имате силни страни. Старайте се да си напомняте, че сте ценни. Върнете вярата в себе си.

2_Спрете да се сравнявате с другите.

Ние всички сме уникални – имаме своите индивидуални силни и слаби страни. Но всеки от нас носи индивидуалната си красота и ценен именно с нея. Не мислете, че вие не я притежавате достатъчно. Бъдете уверени, разпознайте я в себе си и я ценете. Правете това, което ви прави щастливи. Имате всички права да живеете именно така.

3_Научете се да бъдете щастливи заради другите.

Не е нужно да завиждате заради добрите неща в живота на другите. Необходимо е просто да промените настроението си. Радвайте се за тях. Ще успеете, ако се научите да вярвате, че всички сме едно цяло. Успехът и щастието на един са успехи щастие за всички. Животът е точно толкова красив! Не го хабете в завист към другите. Живейте го!

Лъжите, които ни пречат да бъдем щастливи

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

Better me14 СЕПТЕМВРИ 2019

Как да спра да анализирам прекалено?

Когато човек анализира прекалено, това не само не решава проблемите в повечето случаи, но краде от времето ни за радостите, от които душата има нужда

Better me11 СЕПТЕМВРИ 2019

5 дни депресия след ваканцията

Адаптирайте се като се върнете по-рано от отпуска

Better me05 СЕПТЕМВРИ 2019

Пет дни без Фейсбук правят чудеса за душата

Пасивното използване на социалната мрежа масово влошава емоционалното състояние на потребителите

Better me27 АВГУСТ 2019

Изненадващо откритие: Котките скъсяват живота на жените

Три различни проучвания свързаха котките с повишен риск от рак при жените