Психология : Better me25 ОКТОМВРИ 2018

Прочетете това, ако завиждате на другите жени

Не е интересно за другите дали е така, интересно е да го признаете пред себе си

Всички сме несъвършени, а завистта е сред най-разпространените чувства.

Почти винаги сме склонни да искаме това, което нямаме. Но когато почувстваме, че ни обхваща завист, добре е да контролираме това чувство. Завистта ни лишава от истинско щастие, което всъщност заслужаваме.

Трябва да направим крачка назад и да погледнем ситуацията отстрани. В живота ни има много добри неща. Много неща, за които си струва да бъдем благодарни. Със сигурност много хора ревнуват от това, което имаме ние в живота си. Но всъщност завистта лишава хората от щастливия живот, който могат да имат.

Когато завиждате, животът започва да ви се струва незадоволителен и непълноценен. Завистта до такава степен заема мислите ви, че спирате да забелязвате хубавите неща около вас. А това е изтощително. Когато завиждате, хабите енергията си за негативни емоции. А те винаги изискват повече енергия. Трябва да освободите повече място за позитивни емоции.

Ето какво трябва да направите, за да спрете да завиждате.

1_Осъзнайте кои сте всъщност и какво имате в живота си.

Ако забележите, че постоянно завиждате на другите жени, вероятно просто не разбирате докрай коя сте всъщност. Може би имате твърде много комплекси, с които не можете да се справите, но трябва, ако искате да станете по-добри. Може би мислите, че другите жени са по-добри от вас и живеят по-добре от вас. Но това често е далеч от истината. Замислете се дали социалните мрежи не са създали тази илюзия и трябва ли да живеете в нейния плен?

15 цитата на Карл Юнг, които ще випомогнат да разберете себе си 

Другите имат подобни на вашите проблеми, а ако не са подобни, са други проблеми. Имат и недостатъци, и слабости. А вие в същото време имате силни страни. Старайте се да си напомняте, че сте ценни. Върнете вярата в себе си.

2_Спрете да се сравнявате с другите.

Ние всички сме уникални – имаме своите индивидуални силни и слаби страни. Но всеки от нас носи индивидуалната си красота и ценен именно с нея. Не мислете, че вие не я притежавате достатъчно. Бъдете уверени, разпознайте я в себе си и я ценете. Правете това, което ви прави щастливи. Имате всички права да живеете именно така.

3_Научете се да бъдете щастливи заради другите.

Не е нужно да завиждате заради добрите неща в живота на другите. Необходимо е просто да промените настроението си. Радвайте се за тях. Ще успеете, ако се научите да вярвате, че всички сме едно цяло. Успехът и щастието на един са успехи щастие за всички. Животът е точно толкова красив! Не го хабете в завист към другите. Живейте го!

Лъжите, които ни пречат да бъдем щастливи

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

Better me14 НОЕМВРИ 2019

Психолозите разкриват - депресията е заразна

Същото казват и за други психологични проблеми като тревожност и пристрастяване към вредни субстанции

Better me11 НОЕМВРИ 2019

Интровертите са по-привлекателни

Серия от изследвания подкрепя твърдението

Better me04 НОЕМВРИ 2019

Сутрешните навици на успелите хора

Техните лични приоритети са по-важни от чуждите такива

Better me29 ОКТОМВРИ 2019

30 мъдрости, които ще успокоят душата ви

Безценни думи за моментите, в които ни е трудно или тъжно