Психология : Better me22 НОЕМВРИ 2012

Отпусни се и се наслади на момента… 5 златни правила

Намали темпото и изживей всеки миг от живота си пълноценно

Намали темпото и изживей всеки миг от живота си пълноценно

Задачки в работата и вкъщи, приятели, срещи, планове, пътувания. И в някакъв момент се оказва, че си “прегоряла”. Време е да разпуснеш. Часовете, които отделяш за себе си, дали лежерно отпусната във ваната или на кафе с приятелки, са безценни. Но и твърде малко. Затова е добра идея да намериш и други занимания, които ще ти помогнат да намалиш темпото малко по малко, докато не се почувстваш по-спокойна като цяло.

Игра с децата
Ако все още нямаш свои, съседските също ще свършат работа. Да поиграеш с дете действа зареждащо и те връща към спонтанността и непринудената радост от малките неща. Сега е моментът да затвориш телефона, да приемеш, че светът няма да спре да се върти, ако си отдъхнеш за момент, и да си позволиш да се почувстваш сякаш отново си на 5.

Скъпоценно време
Колко пъти на ден искаш да направиш нещо и все си мислиш, че нямаш време? Време е да спреш да използваш това извинение отново и отново и да вземеш нещата в ръце. Малко релакс от всекидневните задължения няма да убие никого. Ако ти се иска да направиш нещо, което не се вписва в програмата ти, не го зарязвай. А най-доброто решение е за момент да не правиш нито едно от двете – нито задачите по програма, нито тези извън нея. Просто поседни на канапето, изхвърли всякакви угризения и погледай снимките от щастливите си моменти. Това ще те зареди с щастие от хубавите спомени.

Отпусни се и се наслади на момента...5 златни правила

Важната неделя
Не чакай да се видиш със семейството си в неделя, след уморителната седмица. Да си го кажем направо – ако имаш желание, ще намериш време да вмъкнеш една семейна вечеря в делничен ден. Независимо дали ще бъде с най-близките ти или с други роднини, приятното отпускане с близки хора ще отвлече вниманието ти от работата и ще те накара да се почувстваш по-комфортно.

Спокойствието на четенето
Според някои проучвания, поезията успокоява духа и отпуска тялото, съзнанието пътува из утопични места, а това му действа като спусък за дълбок сън, от който толкова много се нуждаеш. Избери любимия си поет (разбира се, ако имаш такъв, не всички сме любители на поезия)… или просто хвърли едно око на “50 нюанса сиво”. Увлекателната книга, дори и да не е образец на литературното майсторство, все пак е по-добре от това изобщо да не четеш.

Боксова круша
Няма нищо по-добро от добрите стари физически упражнения, когато сме напът тотално да “забием” от стрес. Бягай, отиди на кик бокс, танцувай. Докато упражняваш тялото си, нервите и напрежението изчезват. Ако си по-спокойна натура, йогата е добро решение за успокоение на душата и тялото. Запиши се в най-близката зала и не се колебай да прекараш няколко часа там, докато се почувстваш добре. След това ще се прибереш вкъщи уверена и щастлива.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

Better me16 АПРИЛ 2019

50 научни факта за това как ни влияят цветовете

Знаехте ли, че синьото ни предразполага да харчим повече пари?

Better me25 МАРТ 2019

Как пилеем парите си, без да усетим

Ако спрем да правим тези няколко неща, можем да закърпим дупките в месечния бюджет

Better me08 МАРТ 2019

Кои са навиците на щастливите хора

За да бъдем щастливи не ни трябват големи богатства или чудеса, просто няколко добри навика.

Better me27 ФЕВРУАРИ 2019

Тест: Оставяш ли парите да контролират живота ти?

Проблемите с парите влияят на всички аспекти на живота ни, понякога твърде много. Този тест ще ти каже дали финансите контролират щастието ти.