Не оставяйте работата да съсипе почивката ви

Важно е напълно да изключите съзнането си за минимум две седмици

“Ако изникне нещо, ще се чуем”. Ако и вие излизате в отпуска с тези думи, внимавайте.

Пълноценната почивка е тази, при която напълно сте се изключили за работните проблеми. Ако отпътувате за плажа с очакването да ви потърсят при “спешен” проблем, на подсъзнателно ниво това ще ви стресира през цялото време.

Психолозите имат съвсем строго разбиране за истинската почивка. Ето какво включва тя – прочетете внимателно и следвайте тези стъпки, за да си подарите истински релакс. Сигурни сме, че го заслужавате!

Проумейте, че светът няма да свърши без вас. Колкото и да сте съвестни в работата и да я вършите добре, отсъствието ви за две седмици няма да доведе до катастрофа. Това да си вземете почивка и да не сте на разположение за две седмици не ви прави лош професионалист, напротив!

15 неочаквани начина да направите живота си по-хубав

Изградете доверие в екипа си. В дните преди отпуската отделете достатъчно време, за да направите точни уговорки с колегите. Прехвърлете им всичко важно, добре систематизирано. Така ще се чувствате достатъчно спокойни, когато заминавате.

Не си пропилявайте времето в социалните мрежи. Това може да бъде учудващо трудно. За почти всички от нас телефонът вече е като продължение на ръката и можем часове на ден да скролваме с втренчени погледи. Поне докато трае ваканцията ви обаче си забранете да го правите повече от няколко минути на ден. Обърнете внимание на близките си, наслаждавайте се на гледката, на храната и на всичко онова, което не е на електронен носител и дава истински емоции!

Пет дни без Фейсбук правят чудеса за душата

Изключете алармата на телефона. Много хора по инерция го оставят да звъни сутрин. Вместо това, отървете се от омразния звук. Следвайте естествения ритъм на тялото си и спете, когато ви се спи, събуждайте се, когато сте истински отпочинали.

Избягвайте разговорите за работа. Съзнанието ви има нужда да се отдалечи пълноценно от делничните тревоги и проблеми. Ще имате време за работа, когато се върнете, а най-добре е да го направите със свежи сили, нали?

Къде отивате, когато искате да се срещнете отново със себе си?

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

Better me08 ФЕВРУАРИ 2020

Номофобия: Ужасът да не останеш без телефон

Научете кои са симптомите, че сте пристрастени към мобилния си, и как да се справите с това

Better me20 ЯНУАРИ 2020

Японският метод, който ще ви помогне да организирате парите си

Разработен пред век, но работи по-добре от всякога точно днес

Better me19 ЯНУАРИ 2020

Как да се превърнете в по-спокоен човек

Усвоете тези 10 навика

Better me04 ЯНУАРИ 2020

По-щастливи и успешни с едно елементарно 5-минутно упражнение

Нанси Дарлинг иска всички да правим това периодично - упражнението има невероятен ефект за това да проясни мислите и да стабилизира посоката на живота ни