Не оставяйте работата да съсипе почивката ви

Важно е напълно да изключите съзнането си за минимум две седмици

“Ако изникне нещо, ще се чуем”. Ако и вие излизате в отпуска с тези думи, внимавайте.

Пълноценната почивка е тази, при която напълно сте се изключили за работните проблеми. Ако отпътувате за плажа с очакването да ви потърсят при “спешен” проблем, на подсъзнателно ниво това ще ви стресира през цялото време.

Психолозите имат съвсем строго разбиране за истинската почивка. Ето какво включва тя – прочетете внимателно и следвайте тези стъпки, за да си подарите истински релакс. Сигурни сме, че го заслужавате!

Проумейте, че светът няма да свърши без вас. Колкото и да сте съвестни в работата и да я вършите добре, отсъствието ви за две седмици няма да доведе до катастрофа. Това да си вземете почивка и да не сте на разположение за две седмици не ви прави лош професионалист, напротив!

15 неочаквани начина да направите живота си по-хубав

Изградете доверие в екипа си. В дните преди отпуската отделете достатъчно време, за да направите точни уговорки с колегите. Прехвърлете им всичко важно, добре систематизирано. Така ще се чувствате достатъчно спокойни, когато заминавате.

Не си пропилявайте времето в социалните мрежи. Това може да бъде учудващо трудно. За почти всички от нас телефонът вече е като продължение на ръката и можем часове на ден да скролваме с втренчени погледи. Поне докато трае ваканцията ви обаче си забранете да го правите повече от няколко минути на ден. Обърнете внимание на близките си, наслаждавайте се на гледката, на храната и на всичко онова, което не е на електронен носител и дава истински емоции!

Пет дни без Фейсбук правят чудеса за душата

Изключете алармата на телефона. Много хора по инерция го оставят да звъни сутрин. Вместо това, отървете се от омразния звук. Следвайте естествения ритъм на тялото си и спете, когато ви се спи, събуждайте се, когато сте истински отпочинали.

Избягвайте разговорите за работа. Съзнанието ви има нужда да се отдалечи пълноценно от делничните тревоги и проблеми. Ще имате време за работа, когато се върнете, а най-добре е да го направите със свежи сили, нали?

Къде отивате, когато искате да се срещнете отново със себе си?

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

Better me14 СЕПТЕМВРИ 2019

Как да спра да анализирам прекалено?

Когато човек анализира прекалено, това не само не решава проблемите в повечето случаи, но краде от времето ни за радостите, от които душата има нужда

Better me11 СЕПТЕМВРИ 2019

5 дни депресия след ваканцията

Адаптирайте се като се върнете по-рано от отпуска

Better me05 СЕПТЕМВРИ 2019

Пет дни без Фейсбук правят чудеса за душата

Пасивното използване на социалната мрежа масово влошава емоционалното състояние на потребителите

Better me27 АВГУСТ 2019

Изненадващо откритие: Котките скъсяват живота на жените

Три различни проучвания свързаха котките с повишен риск от рак при жените