Психология : Better me17 АВГУСТ 2018

Научете се да мислите като лидер!

Всяко велико постижение започва от ума

За да бъдете добър професионалист трябва да се научите да мислите като успешен лидер.

Лидерите знаят как да решават проблемите, как да отключат всичките си възможности и как да постигнат невъзможното. За да стигнат до върха, те са се научили как да мислят различно от масата и са постигнали повече, с много повече труд.

Добрата новина е, че мисленето като професионалист е нещо, което може да се научи. Като за начало, първо трябва да превърнете тези седем навика в свой начин на живот:

Онлайн навиците, които вредят на кариерата ви

Научете се да мислите стратегически

Какво означава това? Значи да можете да опростите дори най-големите трудности, да сте подготвени за всичко неочаквано, което може да се случи и да сте предвидили всички грешки, и как да се справите с тях. И всичко това започва с изготвянето на план. Стратегическото мислене ви прави по-огранизирани, а именно хората, които знаят какво точно ще правят днес, са наясно с това къде искат да бъдат утре.

Задавайте въпроси, дори когато смятате, че не трябва

Успешните лидери винаги поставят под въпрос нещата, които знаят и тези, които не знаят. Когато задавате въпроси, винаги получавате знания, дори на момента да смятате, че те не са ви нужни. А когато притежавате знания, притежавате и влияние. Влиятелните хора поставят под въпрос всичко, което останалите приемат като даденост. Дори само това може да ви направ по-креативни и иновативни.

Мислете в мащаб

Хората, които мислят напред във времето и за нещата, които не ги касаят в момента, тези, които виждат “голямата картина”, вместо да се фокусират единствено върху малките детайли, виждат това, което повечето хора не успяват да видят. Те могат да анализират ситуацията в дълбочина и да премислят всичко, от което тя зависи. Веднъж, след като сте се научили да свързвате точките по-добре от останалите, ще можете да грабнете всяка възможност, когато тя ви се отдаде.

5 качества, с които ще се издигнете в кариерата

Най-важните съвети за кариерата от най-успешните хора в света

Научете се да мислите фокусирано, когато проблемът го изисква. Тоест, научете се да не се влияете от външните фактори, които ви притесняват и отвличат вниманието ви от целта. Когато фокусирате мислите си в една точка, ще видите предизвикателствата и резултатите по-ясно.

Осмелете се да мислите рисково!

Никой не е постигнал грандиозен успех в този живот, без да е поел един или повече рискове. Успешните хора мислят и мечтаят нашироко. Когато се престрашите да достигнете до предела на собствените си възможности и го прехвърлите, хората ще ви се възхищават, че сте се осмелили да поемете риска и тъй като сте заложили повече, ще спечелите повече.

Какво ни пречи да градим успешна кариера

Разчитайте на колективното мислене

За да сте успели, не е задължително да сте постигнали всичко сами. А веднъж застанали на върха, няма как да не се съобразявате с хората под вас, да се вдъхновявате от тях и да вземате предвид тяхното мнение. Изслушвайте всяка идея и предложение, подлагайте го на дискусия и накрая колективно вземете решението. Така не само ще научавате нови неща от колегите си, но и ще спечелите тяхното уважение.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

Better me14 СЕПТЕМВРИ 2019

Как да спра да анализирам прекалено?

Когато човек анализира прекалено, това не само не решава проблемите в повечето случаи, но краде от времето ни за радостите, от които душата има нужда

Better me11 СЕПТЕМВРИ 2019

5 дни депресия след ваканцията

Адаптирайте се като се върнете по-рано от отпуска

Better me05 СЕПТЕМВРИ 2019

Пет дни без Фейсбук правят чудеса за душата

Пасивното използване на социалната мрежа масово влошава емоционалното състояние на потребителите

Better me27 АВГУСТ 2019

Изненадващо откритие: Котките скъсяват живота на жените

Три различни проучвания свързаха котките с повишен риск от рак при жените