Психология : Better me20 ФЕВРУАРИ 2020

Наръчник за успех от Виктория Бекъм, Бионсе и още три влиятелни жени

“Повечето от хората, които работят за мен, са жени”, споделя Виктория Бекъм

Не се страхувайте да бъдете амбициозни и се погрижете сами да стартирате процеса.

Career Girl Daily събра съветите на пет жени, които могат да се похвалят с изключително успешна кариера – сред тях Бионсе и Виктория Бекъм. Ето какво казаха те:

Виктория Бекъм – подкрепяйте други силни жени

Като бивша певица в една от най-известните женски групи до днес и собственичка на успешен моден бранд, тя има с какво да похвали. Как го е постигнала? С много труд, взискателност към съвършенство и… помощ от приятелки.

Модното гуру споделя, че голяма заслуга за успеха й имат жени като Ана Уинтур и Даян фон Фюрстенберг, които са й помогнали в началото на кариерата й.

Днес тя връща услугата, като подкрепя други млади жени, които се стремят към успеха. “Три четвърти от хората, които работят за мен са жени. Не ги наемам просто заради пола им, а защото са добри в това, което правят”, споделя Вики.

Без твоя екип ти си нищо, съветва Ана Уинтур

“Подкрепяйте се, бъдете жени. Ако не го направите, нещата ще стават само по-зле за нас. Има жени, които саботират останалите – когато си спомням за лошите и неверни новини, писани за мен, си давам сметка, че много от тях са дело на жени. Това е разочароващо, моят съвет към всички ви е, да не бъдете това момиче или тази жена. Нека променим нещата.”

Тори Бърч – не се страхувайте да бъдете амбициозни

Днес Тори е известен моден дизайнер, а през 2015 година е обявена за 73-тата най-влиятелна жена в света. Но преди всичко това тя се е страхувала да изрази амбицията си за успех.

“Жените с амбиции се приемат много по-зле от мъжете с амбиции. Когато кариерата ми беше още в самото си начало, бях дала интервю за The New York Times  и една моя приятелка го прочете, каза че харесва материала, но ми напомни, че няма нужда да съм толкова плаха около думата “амбиция”, разказва Бърч.

Онлайн навиците, които вредят на кариерата ви

Шерил Сандбърг – не оставяйте нещата в ръцете на другите хора

Шерил е главен оперативен директор на Facebook, основател на собствен бранд и автор на няколко книги, но не е стигнала до всичко това с чужда помощ.

“Осъзнах, че търсенето на ментор, който да те наставлява, се е превърнало в професионалния еквивалент на чакането за чаровния принц. Отраснали сме с идеята от “Спящата красавица” – стой и чакай, докато принцът се появи, за да те целуне и отведе на бял кон. По същия начин жените днес са учени, че ако си намерят добър ментор, ще успеят да достигнат до своето “и заживели щастливо”. Но това само ни учи да бъдем зависими от останалите.”

Мария Хацистефанис – използвайте трудните моменти за вдъхновение

Гръцката бизнесдама е собственичката на бюти марката Rodial и автор на две книги за самоусъвършенстване. Тя признава, че през всички етапи от кариерата си се е изправяла пред трудности и зложелатели, но точно това я е вдъхновило да продължава.

“Не се предавайте. Хората около вас ще се съмняват във вас, ще ви казват да се откажете. Игнорирайте ги. В трудните моменти ще ви се струва невъзможно да продължите, но точно тогава трябва да се вдъхновите най-много и да дадете всичко от себе си.”

Бионсе – не се задоволявайте с по-малко от това, което заслужавате

Няма смисъл да ви казваме коя е Бионсе и какво е постигнала – няма човек, който да не знае името й. Нейната тайна за успех? Никога не остава без работа, всеки ден се старае повече от предишния и не се отказва лесно.

“Никога не се задоволявам с безопасното. Винаги съм срещу течението. Веднага след като приключа нещо, започвам друго по-голямо. Така стигнах до тук.”

Японският метод, който ще ви помогне да организирате парите си

По-щастливи и успешни с едно елементарно 5-минутно упражнение

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

Better me27 МАРТ 2020

Защо по-умните хора обичат да са сами

Науката откри връзка между нивото на интелигентност и желанието да прекарваме повече време насаме

Better me26 МАРТ 2020

Видовете стрес и как да се справим с всеки от тях

По време на пандемията и карантината справянето със стреса е още по-трудна задача

Better me24 МАРТ 2020

Да можеш да назоваваш емоциите си дава огромна сила

Това е особено важно откритие за хората, склонни към тревожност и депресия

Better me15 МАРТ 2020

7 трика, с които ще накарате хората да ви харесват повече

Тези малки трикове са много полезни, когато имате важна среща и искате да направите брилянтно първо впечатление