Психология : Better me27 ДЕКЕМВРИ 2012

Летен спомен срещу зимната депресия

Припомни си “снимка” на идеалния момент, за да се почувстваш страхотно

Припомни си “снимка” на идеалния момент, за да се почувстваш страхотно

Липса на слънце, сковаващ студ, следпразнична умора…настъпват дните, в които ще ни налегне меланхолия, че дори и депресия. Празниците отминаха, купонът приключи, време е да се върнем към всекидневните си задължения и рутината, която неизбежно ще ни обхване. Може би някои от нас ще изпаднат в негативно настроение.

Много жени биха казали, че мрачните зимни дни им доставят удоволствие и са любимото им време. Но пък още повече биха си спомнили с носталгия за горещите летни дни с дълги вечери и незабравими нощи.
За пясъка, морето, залеза…

Природата обикновено действа успокояващо. Морето, вълните и прохладният бриз, представата за теб на плажа остава в спомените и е там, когато имаш нужда да се откъснеш от мрачните дни.
Затвори очи и помисли за времето, в което си била в близост до природата, любим момент, в който си се чувствала спокойна и далече от тревогите на деня. По този начин активираш усещането от онзи момент и задействаш всичките си сетива, за да изживееш момента отново.

Например, припомни си прекрасния изгрев(или залез), който си наблюдавала и със сетивата си почувствай мириса на морето, шума на вълните, вкуси солта по устните си, спомни си небето в този момент, чуй птиците и усети пясъка в ръцете си. Събудиш ли петте си сетива в спомена за този прекрасен момент, ще се почувстваш много по-спокойна в настоящия, освободена от негативни емоции.
Въображението не познава граници и възможността, която ти предоставя да се връщаш в миговетена щастие, ще ти помогне да преодолееш депресивното настроение, което обзема всички ни при липсата на слънце през зимния сезон.

Виж още:
Това ще бъде твоята година!
Парите не купуват щастие

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

Better me19 ЮНИ 2019

Само 32% от българските жени се чувстват красиви

Проучването е на Dove, проведено в полза на техния специален проект "Книга за истинската красота"

Better me19 ЮНИ 2019

Да даваш е висш израз на сила

Ерих Фром за любовта, за смисъла на човешкия живот и за илюзията за обич

Better me18 ЮНИ 2019

Омразата към другите жени руши собственото ни щастие

Какво е обяснението за този феномен?

Better me15 ЮНИ 2019

Кога егоизмът може да бъде полезен

Когато егоизмът стане синоним на грижа за себе си, нещата се променят.