Психология : Better me27 ДЕКЕМВРИ 2012

Летен спомен срещу зимната депресия

Припомни си “снимка” на идеалния момент, за да се почувстваш страхотно

Припомни си “снимка” на идеалния момент, за да се почувстваш страхотно

Липса на слънце, сковаващ студ, следпразнична умора…настъпват дните, в които ще ни налегне меланхолия, че дори и депресия. Празниците отминаха, купонът приключи, време е да се върнем към всекидневните си задължения и рутината, която неизбежно ще ни обхване. Може би някои от нас ще изпаднат в негативно настроение.

Много жени биха казали, че мрачните зимни дни им доставят удоволствие и са любимото им време. Но пък още повече биха си спомнили с носталгия за горещите летни дни с дълги вечери и незабравими нощи.
За пясъка, морето, залеза…

Природата обикновено действа успокояващо. Морето, вълните и прохладният бриз, представата за теб на плажа остава в спомените и е там, когато имаш нужда да се откъснеш от мрачните дни.
Затвори очи и помисли за времето, в което си била в близост до природата, любим момент, в който си се чувствала спокойна и далече от тревогите на деня. По този начин активираш усещането от онзи момент и задействаш всичките си сетива, за да изживееш момента отново.

Например, припомни си прекрасния изгрев(или залез), който си наблюдавала и със сетивата си почувствай мириса на морето, шума на вълните, вкуси солта по устните си, спомни си небето в този момент, чуй птиците и усети пясъка в ръцете си. Събудиш ли петте си сетива в спомена за този прекрасен момент, ще се почувстваш много по-спокойна в настоящия, освободена от негативни емоции.
Въображението не познава граници и възможността, която ти предоставя да се връщаш в миговетена щастие, ще ти помогне да преодолееш депресивното настроение, което обзема всички ни при липсата на слънце през зимния сезон.

Виж още:
Това ще бъде твоята година!
Парите не купуват щастие

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

Better me16 АПРИЛ 2019

50 научни факта за това как ни влияят цветовете

Знаехте ли, че синьото ни предразполага да харчим повече пари?

Better me25 МАРТ 2019

Как пилеем парите си, без да усетим

Ако спрем да правим тези няколко неща, можем да закърпим дупките в месечния бюджет

Better me08 МАРТ 2019

Кои са навиците на щастливите хора

За да бъдем щастливи не ни трябват големи богатства или чудеса, просто няколко добри навика.

Better me27 ФЕВРУАРИ 2019

Тест: Оставяш ли парите да контролират живота ти?

Проблемите с парите влияят на всички аспекти на живота ни, понякога твърде много. Този тест ще ти каже дали финансите контролират щастието ти.