Какво да правите, ако се срамувате от мъжа си?

„Отвращаваш ме!“ – тези думи се заклещват в съзнанието като пиърсинг на пъпа.

Какво да правите, ако се срамувате от мъжа си?

„Отвращаваш ме!“ – тези думи се заклещват в съзнанието като пиърсинг на пъпа.

Половинката ни е нашето отражение – като безмилостно огледало е. Колкото по-дълго живеем заедно, толкова повече си заприличваме. Когато „отражението“ ни стане отвратително, не означава, че огледалото е прашно. Възможно е нещо в самите нас да не е наред!

Възможно е да сте качили килограми през последните години? Вместо на фитнес предпочитате да обръщате бирички в парка след работа? Освен това и мъжът ви нагъва мазни дюнери ден след ден. А у дома винаги има в изобилие „бърза храна“, алкохол, шкаф със сладки неща и други „гадости“ за здравето ви.

Мъжът ви не печели? Може би и вие не печелите добре, но през цялото време режете усърдно клона, на който седите? А нито една ваканция не дава нужния резултат, т.е. не работи. Но, всъщност, вие май не си търсите работа, обаче пилите на главата МУ, че той не печели достатъчно. Голяма помощ МУ оказвате, няма що!

Чувствате се затъпяла? Най-вероятно и мъжът ви не е особено умен, а под „интелектуални беседи“ има предвид спасяването от крясъците ви в обятията на някоя друга. Да, освен това отдавна е забравил да ви помага и често се мотае с приятели и познати, без да има претенции за каквото и да е у дома.

Какво да правите, ако се срамувате от мъжа си?

С няколко думи – мъжът и жената са скачени съдове. И проблемите им винаги са общи и свързани. Хората интуитивно усещат това и колкото повече не харесват себе си, толкова повече се стремят да променят половинката си, защото им се струва, че е по-лесно. Но да подействате на системата е възможно и по друг начин – като започнете от самите себе си. Срамувате се от него?! ТОЙ е друга планета – там имате само косвена власт. Колкото имате власт над отражението в огледалото.

Забелязали ли сте, че слабите хора се грижат повече за себе си и се съобразяват с какво се хранят? А пълните – обратно, отпускат се! И, че до успешните хора често са пак успешни, а неудачниците се събират с подобни? Единственият начин да прекъснете веригата, е, като промените себе си.

Не се бойте, че тогава ще се наложи да си тръгнете от любимия си заради различните ви интереси – вероятно и той няма да остане същият. След месец или няколко упоритост той ще ви последва. Възможно е да видите в него именно това, което ви е липсвало.

Друг е въпросът, че най-трудното нещо е да започнете промяната от себе си. Далеч по-лесно е да кажете: „Мъжът ми толкова е напълнял – не искам да си лягам с хипопотам!“ Или: „Съвсем не става вече – една стотинка не носи вкъщи!“

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

3 стъпки към добро първо впечатление - на работа и на първа среща
Better me27 ОКТОМВРИ 2020

3 стъпки към добро първо впечатление - на работа и на първа среща

Усмивката е най-доброто ви оръжие и в двата случая

Как да спечелите вниманието на всеки?
Better me24 ОКТОМВРИ 2020

Уроци за щастието от една от най-щастливите държави в света

В държавата, в която най-често времето е мрачно и неприятно, настроението на хората винаги е ведро

Ново проучване доказва, че е по-добре да раждаме децата си на по-късна възраст
Better me13 ОКТОМВРИ 2020

Какво могат да ни научат майките за успеха на работа

Организация на времето е тяхното второ име

Прочетете това, ако завиждате на другите жени
Better me09 ОКТОМВРИ 2020

4 малко познати начини да стимулираме хормоните на щастието

Да прогоним негативните емоции само с няколко малки допълнения към ежедневието