5 неща, които успелите хора правят в неделя

Неделната рутина е по-важна, отколкото подозирате. Как го правят успелите?

Постиженията си през работната седмица успелите хора дължат на добрата си предварителна подготовка.

Ефективната неделна рутина е едно от общите неща, които всички те имат помежду си. Ако е добре планирана, тя успешно ще ги разтовари от изминaлите седем дни, и същевременно ще ги подготви за предстоящите работни задължения. В този кратък гайд сме селектирали най-често срещаните занимания в неделния график на успешните хора, които можете лесно да интегрирате и в своя собствен.

Прекарват качествено време с близките си

Успелите хора не пилеят времето си. Затова те използват максимума от свободния неделен ден, за да го прекарат в компанията на семейството си и хората, които обичат. За да са продуктивни на работното си място, те знаят, че през почивката е нужно да се откъсват напълно от мислите си за него. А какъв по-добър начин от време, прекарано в забавления и истински релакс, заедно с любими хора?

Наваксват с комуникацията

Ако семейството и приятелите им не са наблизо, те използват неделята, за да се чуят с тях по телефона, за да са наясно с всичко, което им се е случило през изминалото време. Успелите хора са наясно, че добрата комуникация е ключ към добрите взимоотношения. Неделята също така е чудесно време, в което да прегледат личният си имейл, за който в напрегнатата работна седмица често не им остава време. По този начин започват седмицата на чисто, без висящи ”must do-s” в списъка със задачи.

Отделят време за себе си

Докато успяват да се погрижат за всичко гореизброено, успелите хора си подаряват и време за себе си в рамките на неделния ден. Осъзнавайки значимостта на качествената почивка, те се разделят с телефоните си поне за няколко часа. Друго важно правило, на което много държат, е “Никаква работа преди лягане!”  Заниманията ни преди да заспим определят колко качествен ще бъде сънят ни и взирането в мобилен екран далеч не е препоръчително. Успелите хора прекарват тези последни часове от деня си в четене на книги, практикуване на любимите си ритуали преди сън, или просто се наслаждават на спокойствието, слушайки музика. Което и да изберете, гарантирано ще забележите, че сънят ви става по-дълбок и ефективен, и ще се чувствате по-отпочинали, отколкото преди. Целта на тези действия е да отпуснат тялото и съзнанието ви и да ги подготвят за почивка, далеч от суетата на света.

Правят си равносметка

Преди да се заемат със задачите от предстоящата работна седмица, успелите хора отделят време за размисъл върху вече изминалата такава. Те си правят равносметка за нещата, които са минали добре и тези, които не са протекли по план, както и не забравят да следят прогреса на целите си в личен и професионален аспект. Подобен тип организационно поведение може да се окаже ключово за успехите ви.

Планират за седмица напред

Ако първата стъпка е да оценят случилото се в предишната седмица, следващият логичен ход е да планират предстоящата. Всяка неделя, успешните хора си поставят нови цели и разработват стратегии, с които да ги постигнат. И да не си помислите, че приключваме дотук? Те дори планират здравословния си режим на хранене и тренировки, които да впишат в динамичното си ежедневие.

Михаела Кинова

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

Better me19 ЮНИ 2019

Само 32% от българските жени се чувстват красиви

Проучването е на Dove, проведено в полза на техния специален проект "Книга за истинската красота"

Better me19 ЮНИ 2019

Да даваш е висш израз на сила

Ерих Фром за любовта, за смисъла на човешкия живот и за илюзията за обич

Better me18 ЮНИ 2019

Омразата към другите жени руши собственото ни щастие

Какво е обяснението за този феномен?

Better me15 ЮНИ 2019

Кога егоизмът може да бъде полезен

Когато егоизмът стане синоним на грижа за себе си, нещата се променят.