Психология : Better me11 СЕПТЕМВРИ 2019

5 дни депресия след ваканцията

Адаптирайте се като се върнете по-рано от отпуска

Топъл пясък, шумът на вълните, коктейл в ръката… но това вече е само спомен, а вие вече сте в офиса и лошото настроение е налице.

Оказва се, че това е типично състояние и ще трае около пет дни след като се приберете от своята почивка.

Според проучване най-лошото, което ще ви сполети в този момент е липсата на концентрация. Поне в това се кълнат запитаните 2000 британци. Една десета от жителите на Острова пък обясняват, че се нуждаят от поне 10 дни, за да превключат на работен режим.

Те обясняват, че като се върнат в офиса им е трудно да се съсредоточат и често допускат грешки. 16% изпускат срокове, а един на всеки шестима души признава, че прекарва повече време в социалните мрежи.

Повечето обаче са единодушни, че намират утеха в нездравословната храна, тъй като тя уж подобрявала настроението им. Само ¼ се опитват да се хранят здравословно.

“Първите симптоми са свързани с появата на “безпокойство, тъга, апатия, раздразнение, липса на концентрация, а по някога и до загубата на сън”, обясняват испански експерти.

За да се избегне “Синдромът годишна отпуска”, те съветват почиващите да се завърнат няколко дни преди да започнат работа, за да имат възможност да се адаптират.

Други варианти, които ще ви накарат да се почувствате по-добре обратно вкъщи, е да измислите нещо специално. Съберете се с приятели – облечете се хубаво и излезте на бар. Можете и да планирате следващото си бягство извън града. Излизайте по-често сред природата и се наслаждавайте на спокойствието. Тези методи определено ще ви накарат да се чувствате доста по-добре.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

Better me07 ОКТОМВРИ 2019

4 малко познати начини да стимулираме хормоните на щастието

Да прогоним негативните емоции само с няколко малки допълнения към ежедневието

Better me05 ОКТОМВРИ 2019

Тялото, умът и душата се трансформират на всеки 7 години

Какво се случва във всеки от тези важни цикли на живота?

Better me30 СЕПТЕМВРИ 2019

Не бъдете мултифункционални

Митът за жената, която може всичко по всяко време изхабява психиката

Better me22 СЕПТЕМВРИ 2019

Какво да направим през уикенда, за да е по-добра седмицата ни?

Времето за почивка е перфектен момент да дадем основи на една по-продуктивна седмица