Психология : Better me25 ДЕКЕМВРИ 2017

10 простички неща, от които да се откажем, за да сме по-щастливи

Ако на прага на новата година искате да промените нещо в живота си, започнете от себе си

Няма пряк път към щастието, точно както няма една-единствена рецепта за добър секс или здрава връзка.

Но всички можем да се съгласим с поговорката, че за някои хора чашата е наполовина празна, а за други – наполовина пълна. Според науката, 40% от щастието зависи от състоянието на ума. А какво всъщност означава това? Казано с прости думи, ако ние самите полагаме усилия да бъдем отпимисти и да променим собствената си нагласа за света, задачата е почти наполовина изпълнена.

Ето от къде да започнем:

Откажете се от нуждата винаги да сте прави

Много от нас не понасят идеята да сбъркат в нещо. Дори това да сме прави да ни коства връзки и приятелства, а след това да ни носи много болка и стрес, понякога просто не можем да отстъпим, но е време да разберем, че не си струва. Винаги, когато сте готови да влезете в спор с някой, си задайте въпроса “Искаш да си прав или искаш да си любезен?”, а след това си помислете и как ще се чувствате след ненужната караница.

Откажете се от нуждата си за контрол

Не е задължително всичко да става така, както вие сте решили. Хората, ситуациите и събитията не могат да се подчиняват на вашата воля непрекъснато. След като веднъж започнете да приемате всичко около себе си такова, каквото е, самите вие ще се почувствате по-добре.

Защо по-умните хора обичат да са сами?

Откажете се от вината

Започнете да поемате отговорност за живота си. Спрете да вините останалите около вас за това, което ви се случва и това, което не ви се случва, за начинът, по който се чувствате и т.н.

Откажете се от самокритиката

Много хора са в състояние да натякват на себе си за едно-единствено нещо или един-единствен провал, и това им пречи да са щастливи. Без значение преди колко време се е случило, време е да го преглътнете и да продължите напред.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

Better me14 СЕПТЕМВРИ 2019

Как да спра да анализирам прекалено?

Когато човек анализира прекалено, това не само не решава проблемите в повечето случаи, но краде от времето ни за радостите, от които душата има нужда

Better me11 СЕПТЕМВРИ 2019

5 дни депресия след ваканцията

Адаптирайте се като се върнете по-рано от отпуска

Better me05 СЕПТЕМВРИ 2019

Пет дни без Фейсбук правят чудеса за душата

Пасивното използване на социалната мрежа масово влошава емоционалното състояние на потребителите

Better me27 АВГУСТ 2019

Изненадващо откритие: Котките скъсяват живота на жените

Три различни проучвания свързаха котките с повишен риск от рак при жените