Правите малко секс, а спорите мръсно?

Това са едни от явните показатели, че връзката няма бъдеще

Повечето любовни взаимоотношения започват като сън. Не можете да се отлепите един от друг, ръцете ви са преплетени и искате да прекарвате всяка секунда заедно. С течение на времето обаче, тези луди любовни вибрации в повечето случаи се променят коренно.

След като един лош спор или неизменното “проглеждане”, когато видите колко несъвършени и различни сте всъщност, идва момента, в който започвате да се питате дали сте един за друг. Добрата новина е, че това е нещо съвсем нормално, особено когато имате конфликти. “Конфликтът не е непременно знак, че връзката ви е пред разпад”, казва д-р Тами Нелсън, секс терапевт и автор на “Новата моногамия”. Тя споделя, че все пак има някои червени флагчета, които сигнализират, че нещата не отиват на добре. Ето пет признака, че връзката ви няма бъдеще.

Преди да правите секс, трябва да сте наясно с това

Спорите мръсно
Естествено е двойките да спорят и всеки терапевт ще потвърди това. Но как се карате и какво си казвате в този момент ще ви даде представа дали връзката има или не това, което е необходимо, за да оцелее. “Когато аргументите се превърнат в разрушителни и нездравословни думи и вие започнете с обвиненията, срама, критиките, обидите или пък се отдръпвате, това не е добър знак за връзката”, казва психологът Рейчъл Ийл. “Разбира се, споровете могат да са разгорещени понякога и ние да загубим контрол. Но като цяло, ако партньорите не са в състояние спокойно да говорят за това, което ги притеснява и да се изслушват, това е сериозен проблем относно разрешаването на отношенията им”.

Направете рестарт на сексуалния живот през 2018-та

Не правите секс
“Да, сексът идва и си отива и може да се окажете на сухо от време на време”, казва Нелсън. Но липсата на сексуален живот е сигнал за това, че единият от двамата не се интересува толкова от взаимоотношенията или липсва химията, която да запази нещата нещата между вас. Тъй като може да е трудно да определите дали причината за липсата на секс се дължи на стрес, изтощение, натоварени графици или нещо по-сериозно, винаги е най-добре да го обсъдите. “Попитайте директно партньора си. Не го правете, когато си лягате в леглото, чудейки се защо той не предприема нищо. Вместо това, докато гледате телевизия и се появи сексуална сцена, може да се възползвате от паузата и да го попитате: “Хей, защо не го правим?” Честният разговор за това защо не правите секс може да хвърли светлина върху това дали ситуацията може да бъде временна, или подсказва, че имате сериозен проблем във връзката.

Имате различни планове за бъдещето
Може да звучи очевидно, но искането на различни неща от живота е от голямо значение за щастието ви след това. “Ако с партньора ви имате различни виждания за това, което искате за бъдещето си, особено по важни въпроси като деца, финанси, начин на живот и местоживеене и не можете да достигнете до консенсус, това може да означава, че връзката ви няма да трае дълго”, заявява Нийдъл.

Дали е престанал да ви обича? Сексът го издава

Поддавате се на изкушението
Ровите ли често в профила на бившия си приятел във Facebook? А чудите ли се дали да си инсталирате приложение за запознанства? “Ако проявявате подобно поведение, това може да показва здравословен сексуален апетит, но също така може и да е знак, че сте готови да опитате нещо ново извън настоящата си връзка”, казва Нелсън. Ако случаят е такъв, обмислете идеята да поговорите с терапевт, за да разберете дали да прекратите връзката за доброто и на двамата, вместо да нараните човека до вас, когато научи, че сте му изневерили.

Разпознайте егоиста, преди да ви е съсипал живота

Вече не го чувствате (буквално)
“Понякога телата ни разбират, че връзката ни е свършила, преди нашите умове”, казва Нелсън. “Изключвате ли се, когато партньорът ви докосне или в целуне? Или се отдръпвате, когато ви обгърне с ръце? Избягвате ли целувката му? Всичко това са признаци, че може е настъпило началото на края.” Може също така да означават, че имате нужда от пространство или да са сигнал, че сте разочаровани или ядосани на половинката си. Ако е така, опитайте се да му го обясните, независимо колко е трудно. “Интимността означава споделяне на чувствата, дори и на лошите”, категорична е Нелсън.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс12 ОКТОМВРИ 2018

Кой тип хора се развеждат най-често?

Обърнете внимание на поведението на партньора си, преди да кажете "да"

Връзки & секс12 ОКТОМВРИ 2018

5 причини защо либидото ви затихва

Възбудата и желанието за секс се раждат в мозъка, а не в гениталиите

Връзки & секс11 ОКТОМВРИ 2018

Как изглежда човек, който не ви обича?

Вижте ключовите признаци според психолозите

Връзки & секс06 ОКТОМВРИ 2018

Защо испанките са толкова горещи в леглото?

Знойните диви смятат, че сексът е най-доброто събуждане