Beauty : Грим11 ЯНУАРИ 2018

Няма нищо сложно в грима за жените на 40

Даваме ви златните пет правила, с които първите белези на стареенето са заличени

След 40 години, кожата на лицето ни става по-суха, тенът губи от младежката си свежест, погледът не е така отворен и изразителен.

Идва време да направим промени в начина си на гримиране. Добрата новина е, че да придадем повече мекота и изразителност на лицето си не е чак толкова трудно. Споделяме ви нашите най-важни грим правила, които лично сме изпробвали и които действително имат подмладяващ ефект върху лицето.

Съвет 1: Нов подход към основата

След 40 години, по-сухата кожа изисква да я подготвим с повече внимание. Преди да започнете да нанасяте грима, погрижете се да овлажните лицето в дълбочина. Намерете хидратиращ крем, с който да усещате кожата си успокоена и да нямате усещане за опъване.

Второ, изпробвайте праймър, ако досега не сте го правили. Тези продукти заглаждат кожата и правят порите по-малко видими. А има и такива с фини озаряващи частици, с които лицето изглежда по-сияйно.

Съвет 2: По-лек, течен фон дьо тен

По-плътните и тежки фон дьо тени се събират във фините линии по лицето и ги подчертават. Затова изберете лека, течна формула с овлажняващ ефет, която ще “напои” кожата ви и няма да подчертава линиите, причинени от сухота. Нанасяйте го в малко количество са по-фино и естествено покритие.

Какво научихме от жените, които остаряват красиво


Съвет 3: Светло червило в розовеещ нюанс

Светлите, нежни нюанси на розовото или бежово-розовото придават на лицето свежест. Особено когато имат блясък. Знаем, че в момента мат ефектът продължава да е хит, но истината е, че той придава едновременно драматичен и много сериозен вид. По-светлите и нежни цветове подчертават обема на устните.

Съвет 4: Добре попълнени вежди

Спадът в нивата на естрогена в организма постепенно прави веждите по-рехави. Погрижете се да върнете младежката им плътност с помощна на молив или пудра за вежди. Следвайте естествените им очертания и извивкаи просто ги уплътнете.

Красотата на жените над 40: осем важни правила

Съвет 5: Подчертайте сгъвката на клепача

По-големи очи, по-отпочинал и жив поглед – тази стъпка е важна, защото придава на очите изразителност. Освен това, ги повдига оптически.


Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим30 АВГУСТ 2018

Добавете този продукт от аптеката към грима си

Неочакваните ползи от капките за очи

Грим17 АВГУСТ 2018

Контурирайте лицето само с един продукт

...който всяка една от нас го има в козметичния си несесер

Грим15 АВГУСТ 2018

Reddit излъчи най-добрия фон дьо тен за суха кожа

Нанасянето е също толкова важно, колкото и изборът на продукт