Мода : Тенденции10 ЯНУАРИ 2018

Дънките, които ще си купим през 2018-а

Завръщане към тенденциите от 90-те и нови възможности да изразим себе си чрез DIY проекти – ето какъв ще е денимът на годината!

Тук влизат всякакъв тип разкроен деним и "boyfriend" модели, които осигуряват една идея повече комфорт от класическия слим например. Няма правила за носенето им! Комбинираме ги както с маратонки и кецове, така и с елегантни сандали, ботуши и стилето на ултра висок ток.

Навитите ръбове на дънките са нещо обичайно, но тази година дизайнерите отиват по-далеч. Крачолите са дълги и понякога нагънати чак до средата на прасеца, а краищата отново не са поръбени.

2018 беше годината, в която перлите и бродериите покориха денима. През 2018 на сцената излизат още по-бохемски модели, извезани с ламе, украсени с пайети и камъчета, и какво ли още не. Един по-женствен и стилен прочит на класическите дънки.

По примера на Vetements и Balenciaga, достъпните марки също излизат с предложения за нестандартен, асиметричен деним. Съчетанието от различни нюанси се среща най-често, особено при поли, якета и ризи.

Хващайте ножиците и нека експериментите започнат! Деконструирането на денима със сигурност не е нещо ново, но тази година ще го видим в съчетание с най-различни материи. Най-добрия подход при съчетанието на такъв тип деним? Оставете останалата част от визията максимално семпла.

Този тренд ни връща в началото на хилядолетието и визиите на Бритни и Агилера. Тук също можем да се отдадем на DIY проекти - единственото, което трябва да направим, е да отрежем колана на любимия си чифт дънки.

Гащеризонът е мъртъв, да живее гащеризонът! След като класическите модели вече не са сред топ тенденциите, можем да се възползваме от тези, напомнящи "onesie".

Обратно към 90-те години и денимът в стил Синди Крауфорд. Широки от дупето надолу, с висока талия и стесняващи се към прасеца, този тип дънки вероятно се крие на дъното на някой гардероб. Време е да го откриете!

Обичаме да казваме, че в модата всичко ново е добре забравено старо.

Когато си говорим за деним обаче, тази максима важи с особена сила.

Тенденциите при дънките за 2018 г. са странна смесица между това, което беше модерно в началото на хилядолетието, 90-те и дори 70-те години. Едновременно с това, дизайнерите предлагат и нов прочит на модели, станали неразделна част от гардероба ни в последните сезони. Така например класическият слим деним остава актуален, но само в случай, че е украсен с бродерии, камъни или пайети. 

Какво да променим стила си през 2018

Ако сте по-сръчни с ножиците и обичате да персонализирате всеки нов чифт дънки, имаме добра новина за вас: тази година ще имате безброй възможности да превърнете и най-обикновения деним в нещо специално. Дали ще бъде асиметричен, деконструиран или просто ще смъкнете талията с няколко сантиметра, оставяме да решите сами. 

Доза вдъхновение за това какво ще бъде актуално при денима ви очаква в галерията! 

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ТЕНДЕНЦИИ

Тенденции14 ЮНИ 2019

Дай пет актуални принта това лято

Изберете тези десени и ще се чувствате на гребена на тенденциите

Тенденции13 ЮНИ 2019

Размерите на чантите полудяват

Тенденциите като че ли никога не са били толкова екстремни

Тенденции10 ЮНИ 2019

С Алис Симеонова си говорим за мода

Качество преди количеството е принципът, който ръководи Ая