Мода : Тенденции07 ЮЛИ 2017

3 странни летни тенденции

Какво да правим с причудливите форми на модата?

Понякога модните брандове създават наистина неразбираеми неща – например двустранните ботуши в лятната колекция на Hood by Air.

Много модни визии, които първоначално ни се струват сюрреалистични картини, впоследствие се оказват напълно носими. От тази гледна точка странни тенденции не съществуват.

Днес са получили модна благословия, но преди няколко години комбинацията от сандали с чорапи беше немислима. Или спортен панталон с токчета. Но веднага си спомняме думите на Алекса Чънг: “Никога не казвай никога в модата, защото след две години ще носиш всеки ден това “никога”.

Всеки сезон дизайнерите измислят нещо, което кара веждите на модните критици да се повдигнат озадачено. Ако не познаваме концепцията на модния бранд, нормално е да гледаме на визиите по подиума с насмешка. Подобни екстравагантни трендове виждаме и това лято. Не забравяйте, че има шанс скоро да се превърнат в любими.

CROCS – нова вълна

Обувките, които изглеждат съвсем уместно на двора на бабината къща, днес попаднаха на подиума по време на Седмицата на модата в Лондон. Christopher Kane покри гумените полуботи с мраморен принт и ги украси с полускъпоценни камъни – кехлибар, ахат, содалит. Авторитетният моден блог Man Repeller им посвети подробен материал, в който даде право на живот на новия вариант на кроксовете. Британският The Independent формулира тенденцията като “въстанието на уродливите обувки”. Освен това предложението е да ги носим с чорапи.

Ще се превърнат ли в новия летен must have кроксовете, не е ясно. Но тенденцията е явен знак за демократизацията на луксозната мода: в търсенето на „свежа кръв“ тя става все по-открита за експерименти.

Вежди-пера и вежди-крила

Да имате прилежно сресани вежди е универсално модно решение. Но да придадете на веждите си драматична форма и обем с помощта на гел е тренд в последните няколко сезона. Това лято обаче дизайнерите се опитаха да обединят тези две тенденции. Резултатът от усилията им е нова тенденция, която обаче е истинско предизвикателство дори за смелите модни фенове. Вежди-пера, вежди-листа, вежди-крила – както и да ги оприличите, новата тенденция във веждите изисква да се снабдите с много гел за вежди, както и с блясък. Предстои да свикнем с подобно Beauty решение.

Ботуши панталони

Френската мода марка Balenciaga, която сме свикнали да бъде олицетворение на елегантността и сдържаната женственост, бе подложена на голямо предизвикателство с екстравагантния подход на творческия директор Демна Гвасалия. Дръзкият грузинец буквално взриви традициите на марката – особено с ботушите-панталони, които показа в колекцията за лято 2017. Но само експериментите и свежата кръв могат да поддържат конкурентноспособността на пазара. Факт, от високите ботуши Balenciaga прави неонови панталони.

Снимки: Profimedia, Instagram

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ТЕНДЕНЦИИ

Тенденции27 ЯНУАРИ 2020

Вадете от гардеробите синята оксфордска риза

Всичко започна през юли 2018-та с появата на Меган Маркъл на турнира Уимбълдън

Тенденции21 ЯНУАРИ 2020

Модните инфлуенсъри и техните находки през януари

Обемните плетива с десен и миди роклите с принт заемат централно място в гардероба на фешънистите в момента. Вижте и кой е най-популярният модел боти

Тенденции16 ЯНУАРИ 2020

Стилът по улиците на Милано

Някои от най-стилните мъже и жени в света наричат италианската модна столица свой дом. Да видим какво носят те този сезон!

Тенденции14 ЯНУАРИ 2020

Идва пролетен ренесанс на силните цветове

Червено, наситено синьо, зелено, жълто са като сочна витаминозна доза за гардероба ни