Мода : Новини24 МАРТ 2018

Версаче и неговата муза

Връзката между Джани и Донатела е много повече от тази между брат й сестра – тя е негова най-добра приятелка, довереница и безспирен източник на вдъхновение

Когато Донатела Версаче показва пролетната си колекция за 2018 г., тя предизвиква истински фурор.

Всички говорят за финала на ревюто и появата на “истинските топмодели” Синди Крауфорд, Наоми Кембъл, Клаудия Шифър, Хелена Кристенсен и Карла Бруни. Петте дефилират под звуците на емблематичния хит на Джордж Майкъл “Freedom”, а появата им е в чест на 20-тата годишнина от смъртта на Джани.

Цялото ревю е празник на творчеството на легендарния дизайнер. “Идеята за колекция, посветена изцяло на работата на Джани, дойде съвсем случайно. Получих съобщение от Кендъл Дженър, която си бе купила от винтиж магазин в Лос Анджелис джинси Versace с принт и искаше да си намери подобни яке или риза. В този момент си помислих, че мога да създам цяла колекция в памет на брат ми и в същото време да докосна младото поколение, което знае кой е той, харесва енергията му, но няма как да познава света, в който той е живял и работил” – разказва Донатела Версаче пред Vogue.

Версаче и неговата муза

20 години трябват на дизайнерката, за да се осмели да почерпи вдъхновение от творчеството на брат си. В продължение на години тя е неговата най-близка приятелка, довереница и муза. Заедно с брат им Санто израстват в Южна Италия, а в ателието на майка им Франка Джани и Донатела откриват своя рай. Той прекарва всяка свободна минута в него сред кройки, мостри и платове.

“Още от детството ни аз бях неговата кукла. Той непрекъснато мислеше как трябва да изглеждам и да се обличам. На четиринайсет години ме направи светлоруса, на шестнайсет вече бях платинена. Джани беше щастлив, мама – не“, спомня си Донатела.

За пътя към успеха, трагичната смърт на Джани и тежките години, в които Versace стига дъното, преди да се издигне обратно към върха, четете целия материал “Донатела, направена от реброто на Джани” в eva.bg.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.