Мода : Новини08 ФЕВРУАРИ 2017

Тази красива рокля е направена изцяло от рециклирани отпадъци

Преработената пластмаса се превръща в революционния материал BIONIC®

Устойчивото развитие на модата от няколко години е приоритет за шведския гигант H&M, които отново изненадват с колекцията си от рециклирани материали Conscious. 

Ключов модел е нея е една рокля, която ще ви изуми не само с дизайна си, но и с материята, от която е направена. Красивият тоалет в актуалното пудрено розово съчетава в себе си плисе и детайли, напомнящи морски вълни. Последното не е никак случайно, тъй като роклята е създадена от рециклирана пластмаса, събрана от окенските и морските брегове. 

hm-cons-17-3

hm-cons-17-2

Същата тази пластмаса, която замърсява плажовете и вреди на куп екосистеми, намира своето по-добро приложение в създаването на полиестер, наречен Bionic. Фината материя, използвана за сложната плисирана рокля, демонстрира колко естествено е най-добрите модели да бъдат отговорни към околната среда.

Материята е използвана за цялата нова колекция за 2017 от серията Conscious, чието лице тази година е супермоделът Наталия Водянова. Освен модел, Водянова е и филантроп, а това е първото й сътрудничество с H&M.
hm-cons-17-4

Освен цялостна линия за жени и официални облекла за мъже, колекцията за първи път предлага детски модели, както и три аромата Conscious Exclusive, съставени от органични масла. Колекцията ще се предлага от 20 април в около 160 магазина на H&M по целия свят, както и онлайн. В България, дамската и детска колекция ще откриете в магазин H&M на бул. Витоша 6 и онлайн, а мъжката ексклузивно онлайн на hm.com.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.